Com treballar el SE0 d’una web?

El SEO o Search Engine Optimization són tècniques per situar una pàgina web en les millors posicions orgàniques d’una pàgina de resultats en cercadors.

El cercador més conegut de tots és Google, la seva maquinària constantment recorre internet per buscar enllaços, i després els indexa, és a dir els compta, i els emmagatzema en servidors repartits per tot el món. Quan es fa una busca Google organitza aquests enllaços segons la rellevància de la cerca, i seguidament presenta els resultats en diferents posicions. L’objectiu de tota pàgina web és aparèixer en les primeres posicions d’una busca.

El mecanisme es complica una mica perquè els algoritmes de Google s’actualitzen constantment, aproximadament unes 500 vegades a l’any, per oferir els millors resultats de cerca als internautes, perquè la seva màxima és aconseguir sempre “la millor experiència de cerca per l’usuari”, i en això es basa tot el que han aconseguit.

Google no vol que els cibernautes vagin a parar a webs sense valor per ells, per tant castiga els continguts irrellevants, duplicats o copiats, i també enllaços antinaturals. El cercador més gran del món vol contingut fresc i original, que porti enllaços per la seva qualitat, no per altres pràctiques dubtoses.

Per tant en la programació d’una pàgina web hi ha una sèrie de factors que afavoreixen les tasques d’indexació de Google, i caldrà tenir en compte el nom del domini, el nom de les URL’s, les paraules clau a treballar i la seva presència en els títols, capçaleres, textos i metatags de les pàgines d’una web.

Tenir un Sitemap ajuda als robots de Google a conèixer el contingut de la pàgina, també valoren webs ordenades i estructurades, amb un menú accessible i fàcil, també els enllaços interns entre continguts. La velocitat de càrrega és una altre element fonamental, ja que determina el temps que l’usuari passa a la web, si tarda massa a carregar-se simplement se’n va i Google ho interpreta com un site poc interessant, i aquest és un motiu de penalització.

A dia d’avui cal també que totes les webs siguin responsive, és a dir, que s’adaptin a la navegació a través de smartphones i tablets, ja que gran part del tràfic on-line es fa a través d’aquests dispositius. Per tant si al 2017 una web no és responsive també tindrà una fort càstig per part de Google, i això suposarà enviar-la a les posicions més baixes dels resultats de cera, és a dir a l’inframón d’internet!.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply