Tik Tok, la xarxa social que està arrasant

A hores d’ara ja tothom coneix o ha sentit a parlar de Tik Tok, la nova xarxa social que està arrasant, perquè es tracta d’un format de vídeos curts molt nou, que torna a posar l’entreteniment com a principal ingredient.

Tik Tok va aparèixer a Xina el setembre de 2016 amb el nom “Douyin” que vol significa “sacsejar la música”, però el 2020 és l’any en el que ha guanyat el nom definitiu, la màxima popularitat i milions d’usuaris, ja que actualment ha desbancat fins i tot a Instagram, i es la tercera xarxa social més descarregada del món.

Va començar sent un fenomen d’adolescents d’entre 12 i 18 anys, amb vídeos curts, d’entre 15 i 60 segons, centrats en l’humor i les coreografies, en els que s’hi poden fer moltes edicions i incorporar molts efectes, filtres i fins i tots característiques de realitat augmentada, però en aquests moments la xarxa està arribant a molts més públics.

Els motius pels que Tik Tok està creixent tant segurament es troben en el fet que és com una alenada d’aire fresc, és un format que permet deixar anar la creativitat, i fer vídeos divertits i originals que permeten a cada usuari trobar la seva manera d’expressar-re.

A més a més la xarxa es troba en el moment en el que dóna molta viralitat als continguts orgànics, ja que si a la comunitat li agraden els vídeos i les publicacions es pot arribar a tenir unes bones xifres de visualitzacions, likes i comentaris.

El funcionament de Tik Tok dóna opcions més o menys fàcils per poder editar els vídeos sense grans coneixements d’edició, tot i que fer-ho requereix un cert temps, i haver experimentat un mica amb la xarxa i el que ofereix; també inclou altres funcions com la possibilitat d’enviar missatges, votacions, llistes d’amics, seguidors i seguits, etc.

Com que Tik Tok cada vegada està guanyant més seguidors i popularitat, les marques i la publicitat ja comencen a ser-hi, i la plataforma ja ofereix diferents possibilitats i sistemes per fer campanyes publicitàries.

De moment la nostra recomanació seria descarregar-se aquesta nova xarxa social i veure el funcionament i els continguts, nosaltres a nivell personal ja ho hem fet, i la veritat és que ens ha sorprès molt positivament.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply