Tècniques de màrqueting per vendre més que mai aquest Nadal!

En aquest post explicarem una sèrie de tècniques de màrqueting per vendre més que mai aquest Nadal, i aconseguir posicionar el nostre negoci a la ment dels consumidors com un lloc imprescindible per fer les compres nadalenques.

  • Construeix anticipació: No esperis al dia D per anunciar una promoció, mira de comunicar-la uns quants dies abans per anar construint les ganes que arribi en els teus usuaris. També pots acompanyar aquesta anticipació d’algun descompte per anar fent boca. Per exemple, en el Black Friday és típic oferir petits descomptes durant la setmana anterior que serveixin d’avantsala als grans descomptes del Divendres Negre en qüestió. Això mateix pots fer-ho també la setmana prèvia a les rebaixes.
  • Fes servir un esquer: Ofereix un producte molt popular amb un descompte absolutament imbatible. Això et servirà per atreure l’atenció de molts usuaris i dirigir tot aquest tràfic a la resta del teu assortiment de productes.
  • Juga amb el concepte d’escassetat: La idea d’escassetat és un dels millors acceleradors de compra que pots trobar i un dels trucs de vendes que millor funcionen. Juga la carta de les últimes unitats sempre que puguis, i veuràs com la gent es posa les piles per comprar abans que s’acabin les unitats.
  • Bundle products: Ofereix un grup tancat de productes a un preu més avantatjós que si els adquirissis per separat. D’aquesta manera s’augmenten els beneficis globals augmentat les vendes de grups de productes.
  • Cross selling o “venda creuada”: Consisteix en oferir un segon producte complementari al que s’està adquirint. Naturalment, són productes necessaris i complementaris després de la compra del primer.
  • Upselling: Es tracta d’oferir un producte al client, de més valor que del producte pel qual havia mostrat interès. És tan fàcil com “estirar el fil”.  Algú que mostra interès per un producte, és molt possible que estigui interessat en augmentar els beneficis que rep d’ell.
  • Disparar l’impuls de compra: Els moments de dubtes abans de clicar el botó “comprar” són crucials per a les nostres vendes. Provocar l’impuls d’aquest clic és més fàcil si oferim gratificacions instantànies, regals inesperats que premien la compra. Hi ha una raó científicament provada per aquesta reacció, es diu segregació de dopamina, que augmenta la nostra sensació de satisfacció de manera immediata gràcies de rebre alguna cosa que no esperàvem com a premi d’una compra, el que incita a la compra impulsiva. Aquestes gratificacions poden ser mostres gratis, despeses d’enviament gratuïtes, regalar un producte complementari, rapidesa en l’enviament…

Us convidem a aplicar aquestes tècniques i a vendre com mai durant aquestes fetes nadalenques!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply