Té importància la postal de Nadal?

Des del nostre punt de vista sí, molta, ja que és un moment de l’any per desitjar bones festes als nostres clients, i donar-los les gràcies perquè ells fan possible que el nostre projecte segueixi endavant, i això ens ajuda a establir vincles de fidelització.

La postal de Nadal és un element que ha evolucionat amb el temps, fa uns anys s’enviaven les targetes impreses, de fet encara ara se n’envia alguna, però el més habitual en aquests moments és la postal de Nadal digital que es pot enviar a través de correu electrònic, newsletter i penjar a les diferents xarxes socials de l’organització.

En l’àmbit del 2.0 i del 3.0 la postal de Nadal també té el mateix rol d’element de fidelització, el que ajuda a que la nostra comunitat de seguidors, entre els que hi ha els nostres clients se sentin més pròxims a l’empresa i a la marca i es creï el que en anglès s’anomena “engagement”, és a dir compromís amb nosaltres.

Per tal de crear una posta de Nadal rellevant i memorable cal intentar ser el màxim de creatius possible, és a dir, dir i mostrar el missatge nadalenc de la forma més original i transgressora possible per tal de destacar d’entre la gran quantitat de felicitacions nadalenques que hi haurà a tot arreu i en tots els mitjans.

També és recomanable que la felicitació tingui com a motiu principal alguna cosa que estigui relacionada amb el negoci, és a dir caldria aconseguir que l’activitat del projecte i els motius nadalencs es vinculessin com es pot veure en aquests dos exemples:

Un altre element que també sol agradar molt és la personalització de les felicitacions, és a dir, quan més propers ens percebi el nostre receptor més llaços de fidelització crearem. Aquest factor és una constant alhora de parlar a través de les xarxes socials, ja que a vegades fem posts amb explicacions molt ben fetes i fotos molt maques i no té ni la meitat d’èxit que un altre post en el que aparegui una foto de les persones que porten un negoci o de les seves instal·lacions.

Amb aquestes senzilles indicacions podem crear la postal de Nadal del nostre negoci que ens ajudi a reforçar aquests llaços efectius amb la nostra audiència! Abans d’acabar el post volem dir que explicar-ho és senzill, però la part més complicada és aplicar la creativitat en tot aquest procés!

Per acabar aquest post us deixem les postals de Nadal que hem creat aquest 2018 pels nostres clients:

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply