Sistemes de pagament fora de línia en una botiga on-line

VISA MASTERCARDEl moment de realitzar una comanda és l’autèntic moment de la veritat i el pas definitiu per convertir un web en un negoci. Per tant, igual que en una botiga al carrer, hem d’oferir diverses formes de pagament. De fet, la desconfiança sobre la seguretat en els sistemes de pagament continua sent el principal factor de preocupació per part dels usuaris pel que fa a les compres en línia. Per tant, quants més sistemes de pagament podem oferir als nostres clients, millor perquè facilitem que cadascun utilitzi el sistema que li transmeti més confiança o li sigui més fàcil. En aquest capítol tractarem el TPV, el contra reemborsament, la transferència, el PayPal i altres serveis de pagament.

Pagament per contra reemborsament

El mètode de pagament per contra reemborsament és força conegut i estès a la Xarxa. Arreu del món se’l coneix com COD (Cash On Delivery). És el mètode més segur pel comprador, perquè no pagarà la comanda fins que la rebi al seu domicili i pugui comprovar que tot està correcte. Si el comprador hi està d’acord, l’empresa de missatgeria s’encarrega de cobrar la comanda i després abonar-li al venedor un cop restat l’import del transport o la comissió.

El principal avantatge és la confiança que transmet al client que desconfia d’Internet i prefereix pagar el producte un cop el rep. És un mètode que s’ha utilitzat molt però que està disminuint a mesura que els compradors van agafant confiança en el medi en línia.

Els principals inconvenients per al venedor és l’augment del cost del producte, la demora en el pagament i l’augment del percentatge de devolucions lligat al canvi d’opinió del client en el moment de la recepció de la mercaderia. El risc que té el venedor no és perdre el producte sinó perdre el cost del transport, tant de l’enviament com de la devolució. Aquest risc es pot compensar incrementant el cost d’enviament respecte les altres modalitats (per exemple un 3%).

Val a dir que amb la inseguretat que el comprador té en el moment de fer una primera compra a una botiga que no coneix, tenir aquesta opció de pagament és d’agrair i pot fer créixer les vendes inicials. De vegades és el mètode més utilitzat en alguns comerços en línia, per tant recomanem oferir-lo, almenys al començament.

Transferència o ingrés

La transferència bancària és un clàssic. És un bon mètode fàcil d’oferir, i encara hi ha clients que la prefereixen. El problema que té és que la venda no es fa al moment i que les transaccions que no es tanquen al moment es poden perdre, ja que comporten un pas més fora de les operacions de venda en línia. El que sí que hem de demanar sempre és que ens enviïn el comprovant de la
Transferència per correu electrònic, per avançar feina i tenir present de servir la comanda; però aconsellem no enviar la comanda fins comprovar que efectivament ens han realitzat l’ingrés al compte del banc.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply