Shopify una botiga online allotjada al núvol

vendre online

En aquest post parlarem de Shopify, un sistemea per crear una botiga online allotjada al núvol, es tracta d’una plataforma propietat d’una empresa, en la que no cal contractar allotjament ni encarregar-se de la instal·lació i el manteniment de la botiga, ja que aquestes prestacions s’inclouen dins el servei que ofereix Shopify, però en la que tampoc es poden fer totes les modificacions que es vulguin, cal acceptar els paràmetres creats per la pròpia plataforma.

Es tracta d’una empresa canadenca que va iniciar el seu camí el 2006 i ha anat agafant empenta amb el pas dels anys, compta amb una bona reputació i força seguidors i permet dissenyar la botiga online sense necessitat de tenir coneixements de programació; és un CMS (Conent Management System) que fa més fàcils les tasques de gestió des del principi, ja que la interfície que presenta és molt flexible i el procés de construcció de la botiga és molt intuïtiu i eficaç sense que es perdistemps en la navegació.

Per accedir a la seva web caldrà afegir un correu electrònic, i una contrasenya, creant així i un compte d’usuari i començar a crear la botiga online. A continuació caldrà donar totes les dades que demani escollir un pla de pagament mensual, cal tenir en compte que totes les dades del negoci, clients i compres estaran en mans de Shopify, té diferents plans de pagament mensuals. Ofereix un període de prova gratis de 14 dies i després cal contractar un pla de pagament mensual:

  • Pla Basic Shopify: 29$ per mes.
  • Pla Shopify: 79$ per mes
  • Pla Advanced Shopify: 299% per mes.
  • Shopify Plus: Pla per a botigues amb alts volums de vendes.
  • Shopify Lite: Botó de compra a Facebook per 9$ per mes.

Però a més del cost fix mensual, per cada venda que es fa a la botiga cal pagar una comissió a Shopify, (entre un 2,4% i un 1,8%, segons el pla que s’hagi triat). Tant si s’utilitza el sistema de targeta de crèdit incorporat a la plataforma, com si vols oferir pagaments via altres passarel·les externes, en n aquest darrer cas, caldrà sumar a més les tarifes de la pròpia passarel·la de pagament.

Finalment caldrà escollir una plantilla per utilitzar. Compta amb més de 100 així que hi haurà molt on triar. Tant gratuïtes com de pagament i a més ordenades per sectors de negoci (moda, art, tecnologia, etc.). En l’apartat de personalització, com en d’altres plataformes compta amb plantilles gratis, però només 10. Per tenir realment una botiga que funcioni caldrà una plantilla de pagament on es pot trobar el disseny que més s’adapti a l’estil del negoci. Precisament el fet que no sigui de codi obert impedeix una personalització més a fons, ja que no es pot modificar la seva programació.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply