Seguim amb SEO: Robots.txt, XML Sitemaps, Llengües i Doctype

Seguim amb SEO i anem a desgranar més conceptes d’aquesta primera auditoria tècnica que podem fer eines com amb SEOQuake, concretament en aquest post parlem de:

 

  • txt: Es tracta d’un arxiu públic de text amb extensió .txt, que es crea i es penja a la web, i que proporciona informació als rastrejadors dels buscadors sobre les pàgines o els arxius que es poden sol·licitar, o les que no, de la pàgina web. S’utilitza per impedir que els robots de certs buscadors rastregin contingut que no desitgem ni que s’indexi, ni que es mostri als resultats. A través d’aquest arxiu indiquem a les “aranyes” quines parts volem que rastregin i quines no de la nostra pàgina web.

 

  • XML Sitemaps: Són arxius en els que es proporciona informació sobre les pàgines, els vídeos i altres arxius d’un lloc web, concretament llisten totes les urls indexables de la nostra web, i mostren també de les relacions que hi ha entre ells. Els buscadors llegeixen aquests arxius per rastrejar els llocs web de forma eficaç, informen a Google de quins arxius d’un lloc web són importants segons el webmaster i, a més inclouen dades importants com la última actualització, cada quan es modifiquen o si contenen versions en altres idiomes.

 

  • Llengüa: És important especificar en quina llengüa o en quines llengües està creada la pàgina web, i en cas que utilitzem varis idiomes és recomanable que les URL de les pàgines de cada idioma siguin diferents, perquè siguin més fàcilment identificables.

 

  • Dctype: En aquest cas es tracta de la declaració del tipus de document, una instrucció especial, que es posa a l’inici del nostre document HTML, i que permet que al navegador entendre quina versió d’HTML estem utilitzant. Tota aquesta informació determinarà la manera en la que el navegador processarà el document.

 

Amb el proper post finalitzarem aquesta sèrie dedicada a explicar els conceptes d’auditoria que apareixen en un informe SEOQuake, i ho farem parlant d’Enconding, Google Analytics i el Favicon.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply