Seguim amb les tendències SEO del 2022

SEO del 2022

En aquest post continuarem parlant de les tendències SEO del 2022, per tal que les puguem aplicar a la nostra estratègia de posicionament orgànic:

Full Mobile Index

L’experiència d’usuari en mobile passa a ser imprescindible i quedarà enrere allò d’amagar o eliminar textos sobrants de la versió desktop.

Qualsevol web ha d’estar dissenyat amb tota la informació accessible des dels dispositius mòbils. D’altra banda, com ja va confirmar Google, Web Core Vitals passarà a ser un factor de rànquing més, de manera que ull – una vegada més – amb tota l’experiència d’usuari, els temps de càrrega i els canvis que es produeixin a la pàgina des que carrega fins que l’usuari interactua.

S’estima que gairebé el 73% dels internautes accedirà a Internet només a través de dispositius mòbils de cara al 2025. És per això que has de reforçar les plataformes mòbils, ja que aquest és el futur i el trànsit més gran d’usuaris el rebràs des d’aquest canal. Està estretament relacionat amb la optimització de la cerca per veu.

Els vídeos són el futur

Implementar vídeos a la nostra estratègies de SEO és molt efectiu. YouTube té més de mil milions d’usuaris, de manera que si no estàs creant contingut de vídeo ja és hora de començar.

Per tenir un bon SEO usant els vídeos com a aliat hauràs d’optimitzar el nom i la descripció del teu canal de vídeos, oferint sempre la informació i els recursos que es requereixin. Per descomptat, les paraules clau són crucials perquè la teva estratègia SEO sigui infal·lible.

Les paraules clau secundàries també importen

Ara, sabem que les paraules clau secundàries també són importants. La cerca semàntica i l’optimització de la intenció seran més importants en el futur.

Es tracta d’analitzar el context de la consulta i comprendre la intenció de cerca de l’usuari. Això vol dir que com més rellevant sigui la informació proporcionada a través de paraules clau primàries i secundàries, millor.

Un bon posicionament no significa més trànsit

Fins i tot si aconseguim posicionar una pàgina a les SERP no ha de augmentar automàticament el trànsit. Tot i que aquest enfocament funcionava abans, ara en part deixarà de fer-ho. Si observem els resultats de cerca podrem veure que les primeres posicions estan plenes de blocs d’anuncis, de manera que fins i tot si el lloc arriba al cim de la classificació, podria estar «enterrat» sota tota aquesta informació.

En comptes de tenir com a resultat final l’optimització SEO per posicionar bé una pàgina, ens haurem de centrar en un altre tipus de mètrica. Per exemple, el CTR o la taxa de clic a l’enllaç.

Aquest indicador podrà augmentar si treballem les metaetiquetes, els títols i les descripcions. Podem treballar aquests conceptes amb les combinacions que ofereixen Google Adwords i Facebook Ads.

En el proper post comentarem més tendències del SEO del 2022!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply