Relacionar-se amb altres professionals a Linkedin

Relacionar-se amb altre professionals a Linkedin i compartir informació i coneixements sobre temes relacionats amb el sector, els clients, procediments, tendències, riscos, etc, és un dels servies que ofereix Linkedin; permet compartir enllaços a articles, cursos, experiències reals, etc.

Participar en grups assegura punts en comú i plataformes per exposar la capacitat d’assessorar en temes concrets. Els grups permeten tenir més informació sobre els prospects, construir presència online i iniciar diàlegs. A més, quan una oportunitat apareix, la posició de confiança prèvia permet passar al següent pas lògic: e-mail, trucada, entrevista…

Linkedin ofereix diferents possibilitats per construir una xarxa:

 • Connectar amb clients
  • Clients actuals
  • Clients potencials
 • Aconseguir presentacions
  • Via contactes existents
  • Via Clients
 • InMail, sistema d’e-mail intern de Linkedin
  • L’ús d’InMail a l’àmbit de Linkedin no està generalitzat
  • És un mail de pagament
  • Malgrat la facilitat d’ús, no garanteix que no serà tractar com a Spam i, d’altra banda, serà tan útil com ben treballat sigui el missatge.

Per poder crear una xarxa professional forta caldrà una inversió de temps, amb una mitjana d’entre 2 i 5 hores setmanals es poden començar a aconseguir resultats. El número òptim de contacte que una persona pot gestionar com a relacions socials estables (Número de Dunbar) està entre 100 i 230.

Per poder gestionar qualitativament els contactes a Linkedin, és aconsellable no acceptar-los massivament, ni buscar-los sense sentit, la idea és que siguin persones amb les que hi ha hagut algun contacte professional. També hi ha la possibilitat de contactar amb algú per presentar-se com a candidat per un treball.

Pel que fa als graus de connexió els de primer grau són els contactes directes amb la possibilitat d’enviar missatges directes; els de segon grau són contactes de contactes, i es utilitzar InMail o convidar directament. Finalment els de tercer grau són contactes de contactes de segon grau, amb els que també es pot utilitzar InMail, i amb els que cal tenir en compte que si apareix el nom complet indica que hi ha la possibilitat de convidar directament, i si tan sols apareix la inicial del cognom no ho serà.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply