Regal promocional sí o no?

Hi ha objectes molt originals i que poden marcar la diferència
Hi ha objectes molt originals i que poden marcar la diferència

En un context de marketing mix cada vegada més on-line ens podem preguntar si continua tenint eficàcia el tradicional regal promocional, aquell objecte que es regala als clients amb una finalitat concreta, ja sigui la de fidelitzar al target, la d’aconseguir respostes com augmentar les vendes, o la d’atraure nous clients.

La resposta que podem donar des d’aquí no és absoluta, ja que en aquest món sempre hi ha diferents versions i opinions sobre les coses, però des de “Marketing per tu” creiem que sí, que el regal promocional continua sent una bona eina tant per fidelitzar als clients que ja tenim, com per millorar la resposta en vendes d’un producte concret al regalar amb aquest l’objecte de merchandising que s’hagi escollit per aquella campanya en concret.

Un dels motius del sí és perquè es potencia el contacte entre la marca i el client, ja que es tracta d’una acció directa, d’un regal que l’usuari pot tenir a les seves mans, pot tocar, pot fins i tot comparar amb altres, i l’hi pot donar un ús que gairebé sempre li recordarà aquella marca perquè veurà el logotip gravat en l’objecte.

Un segon motiu és que funcionen com a estímuls de resposta en casos com sortejos, cupons, vals, rebaixes, o ofertes que tenen un temps limitat, com podria ser el cas de campanyes en les que per la compra d’un producte o de més d’un es regala alguna cosa, en aquests casos les vendes solen ser més grans que si no hi ha cap regal afegit. En els casos de correus promocionals són de gran importància, ja que ajuden a superar l’escull que constitueix el sobre en sí.

En els casos de fires, congressos, o events del tipus que siguin, els regals promocionals esdevenen gairebé indispensables, és una forma d’allargar el contacte del receptor amb la marca i d’identificar-la amb aquell objecte en concret, i emportar-se la sensació a casa.

Per no parlar del poderós estímul que es crea a la ment dels consumidors davant de paraules com “Gratis”, “Regal”, etc., són gairebé comparables a l’efecte que podria causar un gran rètol amb lletres de neó vermelles i il·luminades!

El que és molt important és escollir bé aquest regal promocional, encara que pugui semblar una tonteria, com més especial i diferent és, més ajuda a captar l’atenció dels públics i dotar a la marca d’unes connotacions diferenciadores de la resta, ja que sempre que els clients o clients potencials vegin aquell objecte amb el logo de la marca faran una associació directa, per tant és una ajuda directa al posicionament de la marca en el mercat.

Per tant la nostra conclusió és que tot i ser en plena era digital, i que en determinats moment sembli que tot passa per la gran xarxa, hi ha elements de marketing que de moment no canvien en la seva essència, sí en la seva forma, perquè l’oferta de regals promocionals és extremadament àmplia, i passar per tot tipus d’objectes, de formes, i també de pressupostos!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply