Quins són els millors usos d’ Instagram?

Des del punt de vista dels business profile o comptes d’empresa, els millors usos d’Instagram poden ser Branding o reconeixement de marca, promoció de productes i d’esdeveniments, organització de concursos i geolocalització.

Per a les empreses Instagram és una gran eina per fer branding, per mostrar com és la marca i els valors que té, i per tant, ajudar a posicionar-la correctament. També és molt aconsellable mostrar com és el dia a dia del negoci i l’equip humà, això ajudarà a fidelitzar i a crear lligams amb el públic.

Actualment també és molt aconsellable promocionar productes enllaçats directament a la seva corresponent pàgina de compra de la botiga on-line, i també esdeveniments, ja que és un gran aparador per mostrar imatges i atraure seguidors.

Un element habitual d’ Instagram són els Concursos, ja que és una forma de guanyar seguidors. Com que els usuaris no poden publicar fotos al perfil d’un altre compte, gairebé sempre van lligats a l’ús d’un hashtags, com per exemple:

  • Publicar una foto amb un hashtags determinat (el més habitual)
  • Concursos de likes amb les fotografies publicades amb un hashtags.

A Instagram els hashtags són molt importants, és aconsellable utilitzar-los amb cada publicació per guanyar visibilitat, interacció i seguidors. Els més recomanables són els temàtics , de marca i d’ubicació; com a màxim se’n poden posar 30, i lo normal seria entre 10 i 15 hashtags per publicació. També ajuda moltíssim incloure hashtags utilitzats molt habitualment. Les empreses també utilitzen la tècnica d’etiquetar a les imatges altres marques o usuaris influents, per guanyar visibilitat.

També és recomanable la geolocalització de les fotos, sobretot en comptes de negocis amb seu física. És una funcionalitat que té especial valor pel sector de la restauració i el comerç, ja que els usuaris fan cerques sobre llocs específics, i geolocalitzar-nos ens permet situar-nos dins d’aquesta ubicació.

En el proper post parlarem de les Apps més interessants per treballar i crear contingut original a Instagram!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply