Quins són els beneficis d’implementar GA4?

GA4

Google Analytics 4 suposa tot un canvi a l’hora de mesurar les interaccions de les pàgines web, i per això en aquest post us volem explicar els beneficis d’implementar GA4:

  1. La implementació de l’aprenentatge automàtic cobreix les “escletxes” a les dades observades a les plataformes anteriors a causa de les restriccions de cookies de tercers. Això significa que l’eina obté informació més intel·ligent en tots els dispositius i plataformes que representen amb més precisió els seus clients i donen suport als seus objectius de màrqueting.
  2. Els informes són menys aclaparadors i més intuïtius, per la qual cosa és fàcil trobar informació per etapa del customer journey a tots els dispositius i plataformes.
  3. Podràs mesurar la teva aplicació i la teva web en un sol lloc. D’aquesta manera podràs controlar millor les accions de màrqueting que facis a cada etapa i per a cada dispositiu.
  4. La privadesa passa a un primer pla amb la creació de noves formes de mesurar el trànsit i els interessos del client potencial que no involucren com a forma única l’ús de cookies.
  5. És de gran utilitat per a negocis com l’e-commerce ja que permet tenir mètriques més exactes relacionades amb el sector com ara la monetització i el procés de compra.

En tot pla de màrqueting i  estratègia de continguts, cal parar atenció en els objectius, és a dir, si hem aconseguit o estem aconseguint el que volíem. Ens haurem de fixar, doncs, en mètriques de negoci com són les vendes o els contactes generats gràcies als continguts.

D’altra banda, també podem mesurar-los segons el canal on es publiquen, com ara les interaccions que s’aconsegueixen a mitjans socials, o del seu consum, com ara trànsit, visitants o enllaços, entre d’altres paràmetres d’analítica web que ens serviran per quantificar-ne els resultats.

En altres paraules, és completament imprescindible mesurar correctament tot allò que passa a la nostra pàgina web o botiga online, perquè en cas de no fer-ho navegarem a cegues per aquest immens univers que és internet.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply