Quins són els aspectes més importants per al posicionament web?

 

WEBS2Per atraure visites al nostre web i convertir-les en clients, cal primer que tinguem en compte la piràmide de conversió de visites a clients i els processos d’aquesta conversió.. Les fórmules dels algoritmes dels cercadors no són conegudes, atès que, altrament, els resultats es podrien manipular fàcilment per part dels administradors de webs (webmasters)*. Malgrat tot, es coneixen per l’experimentació i les recomanacions dels propis cercadors quins són els elements més importants per al posicionament. Tanmateix, els criteris en els quals es basen els cercadors a l’hora de decidir els resultats de posicionament tenen com a objectiu oferir als usuaris la millor experiència de cerca, ja que això és el que fidelitzarà els usuaris. Alguns dels aspectes més importants per al posicionament són:

1. One keyword –  One Landing Page. Per poder posicionar-nos per a un determinat criteri, les probabilitats augmenten quan tenim una pàgina específica que es centra sobre la paraula a posicionar. Per exemple, si tenim un comerç electrònic de tendes de campanya i ens volem posicionar per la paraula “tendes de campanya per a 4 persones” hem de crear una subcategoria que contingui aquests productes i que el seu contingut inclogui la paraula a posicionar. Si no ho fem així, com pot saber el cercador fàcilment que tenim aquest tipus de productes? Una bona arquitectura de la informació i categorització és un aspecte clau per al posicionament.

2. Optimitzar les principals etiquetes. Les etiquetes són porcions de codi HTML de la pàgina no visibles pels usuaris per norma general però d’importància per als cercadors. Aquestes etiquetes es poden introduir per pàgina en la gran majoria de gestors de contingut de les plataformes de comerç electrònic actual. Les dues etiquetes més importants són el meta-title* i la meta-description*. És important que continguin la paraula que volem posicionar a la pàgina rellevant que volem posicionar per al criteri seleccionat. Els cercadors les utilitzen per conèixer amb més exactitud el contingut de la pàgina i poder augmentar-ne la rellevància.

3. Un bon contingut rellevant. Els cercadors valoren molt el contingut de qualitat partint de la base que, com millor sigui, més bona serà l’experiència d’usuari. Per aquest motiu, un comerç electrònic ha de tenir bones descripcions de productes, mirar d’aconseguir que els usuaris hi facin comentaris, escriure opinions d’experts sobre el producte… En resum, crear contingut el més rellevant possible, que inclogui la paraula a posicionar (en el cas d’una fitxa de producte, el nom d’aquest) i que sigui nou i no copiat d’altres webs.

4. Aconseguir enllaços d’altres webs. Una de les tàctiques més utilitzades fins fa poc era crear enllaços de forma massiva o fer intercanvi d’enllaços. Una de les darreres actualitzacions de l’algoritme del cercador per excel·lència, Google, penalitza la utilització d’estratègies poc naturals per a l’obtenció d’enllaços. Una bona manera d’aconseguir enllaços és a partir del contingut. Si oferim informació de qualitat als productes, al nostre bloc o en diferents seccions del web, així com si fem una bona dinamització de la nostra marca via web o mitjançant les xarxes socials, aconseguirem que ens enllacin indirectament de manera natural. Aquesta és la millor estratègia per tal d’aconseguir enllaços. En ocasions, un bon enllaç (link)* des d’un web del nostre sector té molt més pes que desenes d’enllaços aconseguits de manera no natural. Un dels factors que serveixen per mesurar el nombre d’enllaços i la seva qualitat de forma indirecta és el Page Rank*. Aquesta variable la té cada web i va de 0 a 10.

5. Una bona tecnologia. Fins ara hem vist que el posicionament es basa en paraules, pàgines afins i enllaços. Tot i així, la capa de tecnologia del nostre web també és molt important per aconseguir un bon posicionament; aspectes com tenir URL amigables que depenen de la tecnologia amb la qual està fet el web o el temps de càrrega del web, que depèn del servidor o de com ha estat desenvolupada la e-shop*. Per aquest motiu és important comptar amb un bon suport tant de màrqueting com tecnològic per aconseguir millors resultats. El SEO és la conjunció de tecnologia i de màrqueting.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply