Quines són les tres principals tendències SEO del 2022?

tendències SEO del 2022

En aquest post explicarem quines són les tres principals tendències SEO del 2022, ja que Google, el buscador més gran del món, no deixa mai d’innovar i de millorar el seu algoritme pera aconseguir que cada vegada sigui menys artificial, i més proper a la naturalesa humana, que és la que navega i busca en aquest tot aquest univers.

El 2021 ha estat un dels anys més intensos en canvis algorísmics del cercador Google, ja que aquest ha realitzat diverses actualitzacions crítiques en el seu funcionament, i algunes menors que han canviat el panorama SEO. Aquests canvis provoquen, inevitablement, variacions de l’estratègia SEO, caigudes i pujades de trànsit i, el que és més important, una necessitat d’atenció constant per part dels professionals del SEO en totes les notícies que surten des de Google, La indústria del SEO és impredictible, igual que les actualitzacions d’algorismes que va llançant Google de tant en tant.

Google contínua volent la millor experiència de cerca per l’usuari

La primera de les nostres tendències SEO és l’experiència de l’usuari, que segueix sent un dels majors objectius que persegueix Google. Oferir als usuaris el contingut que cerca, sense distraccions i de la manera més original i ràpida possible. D’altra banda, les mètriques relacionades amb la interacció de l’usuari i l’experiència en pàgina continuaran guanyant més potencial.

Satisfer l’usuari serà cada cop més un factor decisiu, i elements com la velocitat de càrrega són fonamentals de cara a una correcta experiència al lloc. D’altra banda, veurem com continua el creixement de Google Discover i com es converteix en un canal de trànsit molt important per a llocs informatius.

La intel·ligència artificial cada vegada guanya més terreny

La intel·ligència artificial està canviant la manera com les persones interactuen amb el contingut en línia. Aquest algorisme intel·ligent que tots coneixem ens mostra les coses que més ens agraden i facilita les nostres cerques a Internet. Ara bé, els motors de cerca no solen compartir les seves tecnologies i avenços, però es creu que millorarà l’experiència de l’usuari durant la cerca. Es poden incloure factors que van des de la taxa de clics fins al temps de la pàgina. Per fer això, haurem de captivar i involucrar els lectors amb contingut útil i ben organitzat. També permetrà que els usuaris ho trobin més fàcilment a qualsevol plataforma.

Les busques per veu guanyen protagonisme

El 2022 ens planteja grans desafiaments quant a tendències SEO i als professionals que dissenyen i gestionen estratègies de màrqueting digital i paid media (PPC). Gràcies a innovacions com l’assistent de Google, Siri d’Apple i Alexa d’Amazon, la tecnologia de cerca per veu ha recorregut un llarg camí. També cal destacar l‘augment del consum de peces multimèdia cada cop més visuals que ofereix l’oportunitat de crear campanyes de màrqueting més visuals».

Totes aquestes tendències requereixen que les campanyes estiguin adaptades a frases més semàntiques i l’ús de longtail a nivell de keywords, a més d’afegir un to conversacional als anuncis de text. També cal tenir en compte que amb la intrusió cada cop més forta dels assistents de veu a casa, les marques han d’adaptar els continguts als micromoments de cerca que realitza l’usuari a aquests assistents i al mòbil per aconseguir més visibilitat, ja que s’estima que el percentatge de llars que tenen un altaveu intel·ligent per al 2022 serà del 55%.

En propers posts continuarem explicant les principals novetats de SEO que ens porta el 2022!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply