Quines eines hi ha per poder analitzar twitter?

Per poder analitzar i monitoritzar twitter, hi ha moltes eines interessants, en primer lloc trobem el propi Analytics de la xarxa, que és un apartat dedicat a l’activitat dels tuits. Hi ha un resum dels principals indicadors d’audiència (impressions), participació (RT, FAV, clics en hashtags i enllaços…) i taxa d’interacció. També es poden visualitzar estadístiques particulars per cada un dels tuits.

TweetReach, és una eina de monitorització de temàtiques a twitter, permet analitzar qualsevol contingut (temes, comptes de Twitter o hashtags). Hi ha una versió gratuïta que fa una anàlisi en base als 100 últims resultats; i també permet obtenir diferents KPI’s aplicables a Twitter:

  • Abast (Reach): nombre total d’usuaris que han vist una publicació.
  • Impressions: nombre de vegades que el missatges ha aparegut a la pantalla.
  • Tipus de tuits (regulars, retuits o mencions).

Socialbearing és una plataforma molt interessant perquè permet analitzar el “sentiment” que hi pot haver entorn a un hashtags. Ofereix dades de l’impacte d’un hashtag segons el període de temps que l’eina determina. Calcula l’abast, les impressions, el total de RT’s i m’agrades i mostra els últims tuits publicats. El tuits es poden filtrar per idioma, tipus de contingut (enllaç, idioma, menció, etc.), i també per “sentiment”.

TweetDeck, és una eina semblant a Hootsuite, ja que permet monitoritzar un o diversos usuaris de Twitter, la gran diferència és que en aquest cas està únicament enfocat a Twitter. Podem interactuar dins de la plataforma i programar missatges.

Tweet Binder, serveix per analitzar tendències; caldrà vincular l’eina amb el nostre compte de twitter, i els usuaris podran crear categories en base a hashtags i analitzar en temps real els missatges que es comparteixen. L’eina ofereix estadístiques d’abast dels missatges i l’impacte que assoleixen.

Amb Tweet Tag es poden analitzar hashtags en temps real, per tant és especialment útil per seguir esdeveniments, tendències i influencers a Twitter, ja que ens dona dades sobre el nombre de participants, evolució dels tuits per hora, paraules clau més utilitzades, etc.

Esperem que aquest “tastet” hagi estat útil, en propers posts parlarem de One Kontest, una eina per fer concursos i promocions a Twitter, i també d’Audiense, una de les millors plataformes per monitoritzar Twitter.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply