Quines diferències hi ha entre una web i un bloc?

Infografia realitzada per "Verlaciudad"
Infografia realitzada per “Verlaciudad”

Exteriorment pot semblar el mateix o pot arribar a ser complicat distingir entre aquestes dues plataformes virtuals, però interiorment, i també en quant a utilitats, hi ha moltes diferències.

La principal és que una web és pròpia, i un bloc sol estar allotjat en un servei núvol d’alguna plataforma com wordpress i blogger, i per tant no és propietat de la marca o l’organització. La programació és una altra gran diferència, ja que crear una web és més complicat i calen coneixements de programació, en canvi la creació d’un bloc és molt més senzilla i intuïtiva.

Una web és com un catàleg de presentació formal de l’empresa, la marca i els productes o serveis on-line, i serveix principalment per tenir presència a internet i explicar tot el que som i oferim, però és una eina més estàtica, ja que sol tenir poques seccions dinàmiques, sí que és habitual que hi hagi la secció notícies que explica les últimes novetats de l’empresa i es va actualitzant més o menys sovint, però la resta tan sols es canvia quan l’empresa canvia d’imatge corporativa o renova el seu catàleg de productes i serveis.

En canvi un bloc és una eina dinàmica que permet actualitzar contingut i seccions constantment, és molt recomanable utilitzar-la quan l’organització té moltes coses a explicar sobre la seva marca i el seu sector a través dels posts, i té una característica molt positiva i és que ajuda molt al posicionament orgànic, ja que en cada post es poden posar etiquetes i categories i aquestes paraules clau són indexades per google i permeten aparèixer en les busques.

diferències web blocDegut a les característiques del contingut estàtic de la web no dóna massa joc alhora de compartir el contingut a les xarxes socials, ja que més o menys sempre és el mateix, en canvi un bloc com que té una periodicitat de publicacions de continguts diària, setmanal o mensual dóna molt joc i les xarxes socials són les seves grans aliades per poder viralitzar les actualitzacions, arribar a molta més audiència i aconseguir participació i feedback.

Val a dir que les dues eines no són en absolut incomptables, i és molt recomanable tenir una web i un bloc associat, de manera que s’utilitzi la web per presentar l’empresa i els productes i/o serveis i el bloc per crear contingut dinàmic, actual i fresc i sobre la marca.

I en casos en els que el pressupost és limitat fins i tot hi ha la possibilitat de crear un bloc que faci funcions de web, ja que en un bloc hi podem posar seccions estàtiques, és a dir pàgines que poden fer les funcions de presentació de l’empresa, i podem tenir també la secció específicament bloc dedicada als posts.

En aquest últim cas però cal comentar que hi ha més limitacions a nivell de disseny, podem arribar a crear un bloc amb la nostra imatge corporativa i amb dissenys de pàgines atractius visualment parlant, però amb una web es pot arribar a personalitzar molt més el disseny i hi ha més opcions en aquest sentit.

Com sempre si teniu més coses a aportar estarem encantats que les compartiu amb nosaltres!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

(1) Comments

Leave a Reply