Quina informació cal posar a les categories de Prestashop?

El primer que cal fer és introduir la informació general de les categories:

informació catgories

NOM: Cal donar un nom a la categoria i indicar al programa si es vol que es mostri als clients, ja que potser es treballa en la creació d’una nova categoria però no es vol ensenyar al client final fins que no estigui finalitzada.

CATEGORIA PARE: Si es vol crear una subcategoria d’una categoria que no sigui la pàgina d’inici cal seleccionar la categoria sota la que apareixerà i aquesta serà la Categoria pare.

CATEGORIA ARREL: És possible poder voler utilitzar aquesta nova categoria com la nova categoria arrel enlloc de “Inici”, en aquest cas  cal seleccionar aquesta opció.

DESCRIPCIÓ: Cal omplir aquest camp tant per  la pròpia utilitat com perquè alguns temes també ho mostren als clients.

IMATGE: Per pujar les imatges descriptives de cada categoria cal fer click a “Examinar” per poder agafar les imatges que interessin de cada ordinador.

PrestaShop ofereix també la possibilitat de fer SEO (Search Engine Optimization) o posicionament orgànic en buscador, i a través de les eines de SEO es poden
millorar els resultats de visibilitat del catàlegs en els motors de busca, per tant és molt recomanable utilitzar aquestes eines:

META TÍTOL: El títol que apareixerà en els motors de busca quan un client realitza una sol·licitud.

META DESCRIPCIÓ: Una presentació de la categoria de forma resumida que apareixerà en els motors de busca.

META PARAULES: Paraules clau que defineixin a aquesta categoria per tal de ser referenciades pels motors de busca; es poden introduir varies paraules separades per comes, o expressions que han d’estar indicades per les cometes.

URL AMIGABLE: Permet rescriure les direccions de les categories que es vulguin.

ACCÉS DE GRUP: Restringeix l’accés a la categoria a als seus productes a determinats compradors que haurien de pertànyer a un grup d’usuaris.

El botó “modificar” a la barra de botons permet editar la categoria pare de les
subcategories mostrades en el moment, això vol dir que quan s’està mirant les subcategories principals, al fer click en el botó “Modificar” es podrà editar la categoria “Inici”.

Al fer click en qualsevol categoria de la taula s’obrirà i es mostraran totes les subcategories, i el que farà canviar el context de la inferfaç serà fer click al botó “Modificar” per editar la categoria pare actual, i fer click a “Afegir nova” perquè s’obri el formulari de creació de la categoria amb l’opció “Categoria pare” establerta a la categoria pare actual.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply