Quin és el perfil d’un community manager?

SMUn community manager hauria de ser una persona experta en marketing i comunicació, ja que la seva tasca consisteix en traslladar on-line l’estratègia de l’empresa o organització per la que treballa, per tant ha de saber sobre la marca del client a internet: a què es dedica, si té una web, què apareix en els resultats de busca, quina és la seva reputació on-line, quins perfils i quina presència té a les xarxes socials més populars, etc.

També cal que sàpiga què pensa el client de si mateix, escoltar el que la seva marca té a dir, veure a quin públic es dirigeix, i també com és la relació on-line amb els clients de l’organització per la que treballa i identificar com és la de la competència, ca saber qui són els competidors, què fan, com es comuniquen i perquè.

Les marques tenen uns valors a transmetre, uns trets que les fan diferents, cal saber quin són els objectius d’aquestes a les xarxes socials i per poder saber això cal escoltar al client, explicar de la millora manera possible, i amb el seu llenguatge quin és el valor diferencial de la marca, què és el es vol aconseguir de cada xarxa social, i fer les accions necessàries en aquest sentit, sigui la promoció de nous productes, la utilització d’un canal concret com a mitjà per atendre al client, la direcció del tràfic web o l’augment de les vendes.

Per tant un community manager ha de ser un especialista en marketing i comunicació, un coneixedor sectorial de l’empresa, un bon redactor, una persona creativa, amb una cultura al voltant del 2.0 i unes inquietuds en aquest món, i ha de tenir experiència en la comunicació on-line.I pel que fa a les habilitats socials cal que sigui un bon conversador, que tingui capacitat de treball en equip, que sigui resolutiu, un bon líder, un moderador capaç de solucionar les situacions de crisi, i alhora un agitador que busqui interacció amb els internautes, i que s’hi relacioni de forma empàtica i assertiva.

Pel que fa a actituds el community manager ha de ser una persona oberta al diàleg i als nous coneixements, ha de ser accessible i ha d’estar “sempre connectat” per poder donar respostes ràpides i eficients, ha de ser transparent, i defensar la “comunitat d’usuaris” a ultrança, i algú capaç de comunicar tots els valors de la marca i de l’empresa a través de les xarxes socials.

Queda clar que la figura d’un community manager és molt complerta, és un nou perfil professional que ha de tenir molts coneixements, habilitats i aptituds per poder fer la seva tasca de forma correcta i eficient.

Teniu comentaris a fer?

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

(4) Comments

  1. Hola Marta! Bona pàgina, competa i amb continguts interessants. No dubtis que t’aniré seguint i que faré servir alguna idea. Jo també ,m’estic posant al dia amb el món 2.0; no es pot perdre temps!!! Albert Recarens

    1. Molte gràcies Albert, estic molt contenta amb la teva valoració, el web 2.0 és el present i el futur, ens hem de posar les piles tots per estar al dia de totes les novetats! Aquí tens el blog de “Marketing per tu” pel que necessitis!

Leave a Reply