Què vol dir Marketing de Continguts?

Què vol dir Marketing de Continguts?


Marketing de continguts

Actualment el Marketing de Continguts hauria de ser la base d’una bona estratègia de màrqueting on-line, és l’art de preparar missatges de qualitat i distribuir-los amb l’objectiu d’atraure a nous possibles clients i/o fidelitzar als actuals.

La finalitat és atraure nous clients perquè posteriorment es pugui realitzar algun tipus de conversió amb ells. Aquesta estratègia és aplicable a la web i al bloc, a les xarxes socials i també al fòrums o directoris.

Amb el Marketing de Continguts:

Es poden conèixer amb profunditat les preferències del públic.100
Es pot arribar a nous segments de target.95
És una forma eficaç de promocionar la marca i de convertir leads (generar conversions).90
En gran part, és una estratègia basada en accions gratuïtes.85
Genera confiança entre la marca i el consumidor.80
Millora el posicionament orgànic (SEO).75

Una bona estratègia de continguts requereix conèixer quins són els targets o tipus de públic predominants en cada plataforma; per tant caldrà saber quin perfil d’usuari predomina a les Xarxes Socials:

  • Gènere
  • Edat
  • Nivell de vida
  • Interessos i aficions

A la següent taula hi ha un resums dels targets, i possibles objectius i continguts a les principals xarxes socials:

Instagram
PinterestLinkedinTik TokMessengerTwitchTwitterSlack
Per tant un element bàsic per començar a preparar l’estratègia de creació de contingut d’una marca és saber a on són els públics i com utilitzen cada xarxa socials, ja que tenint en compte aquestes dades si el nostre públic és adolescent no tindrà massa sentit interactuar a facebook oi?

També serà molt important adaptar el contingut a les necessitats de cada públic, i crear un contingut de valor que els aporti solucions i que trobin interessant.

Una altra recomanació molt important és humanitzar les marques, per tal d’establir vincles amb els seguidors i fidelitzar-los.

Finalment tot això cal materialitzar-ho en un social media plan que també contingui els objectius que es volen aconseguir a través d’una estratègia de creació de contingut de valor, i que es materialitzi un calendari editorial, i que també contempli eines d’anàlisi que permetin mesurar els resultats d’aquesta estratègia i veure si realment s’estan aconseguint els objectius marcats.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply