Com crear continguts virals en Social Media?

Continguts virals

Continguts virals en Social Media significa que puguin ser vistos i compartits pel màxim nombre d’usuaris, ja que un contingut és viral quan s’estén ràpidament a la xarxa, arribant a moltes persones en poc temps.

Crear i llançar un producte viral és la millor forma de comercialització a la xarxa, ja que ens permet obtenir grans resultats en relació a l’esforç econòmic: barreres d’entrada pràcticament inexistents, més eficiència i possibilitat de mesura exacta.

Segons Kevin Alloca, cap de tendències de Youtube, “La viralitat d’un contingut a la xarxa depèn principalment de tres factors: els tastemakers, la participació i l’inesperat”.

Això que dit o escrit sembla tan fàcil, és complicat, i realment la part inesperada hi juga un paper molt important, per això el que a vegades es creu que pot ser viral no ho acaba sent, i allò que no ho sembla gens, recorre la xarxa com l’espuma.

De totes maneres per intentar crear continguts virals caldria tenir en compte els següents factors:

  • Tenir present l’audiència a la que volem arribar i l’objectiu que perseguim amb el contingut, sigui valor de marca, augment de vendes, demostracions de productes, etc.
  • El contingut ha de ser atractiu, oportú, pertinent i s’ha d’identificar amb la gent. Especificar quin tipus de missatge transmetem (divertit, provocador, emocional, profund…).
  • La majoria de continguts virals estan relacionats amb la diversió o l’entreteniment, o bé continguts que transmetin emocions positives o negatives.
  • Cal adaptar el contingut a les plataformes on el compartirem i pensar en un format que sigui fàcilment compartible. El format ha de ser qualsevol que permeti una distribució exponencial, com un vídeo, imatge, widget, joc social, aplicació, etc.
  • Ha de contenir l’efecte sorpresa, la capacitat per captar l’atenció de l’usuari, ja sigui amb el missatge, la imatge o el format.
  • La durada dels continguts és decisiva per la retenció de continguts, com més curts millor.
  • Els algoritmes de les xarxes valoren sobretot la interacció dels usuaris amb aquell contingut, com més interacció a més persones el mostrarà.
  • Publicar a les hores de màxima audiència pot potenciar aquest interacció.
  • I el més important de tot és crear contingut que aporti valor a l’audiència, que li sigui útil i que li serveixi per aplicar-lo al seu sector.

Tenint en compte tots aquests factors ja podem començar a pensar en com fer virals els continguts de la nostra marca a les xarxes, però sempre, sempre, amb una estratègia a darrera!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply