Què són les trobades empresarials?

Les trobades empresarials són reunions de compradors i venedors que responen a les convocatòries efectuades per institucions públiques o privades. No s’exposen els productes, no hi ha visitants, i té un cost de participació accessibles a les PYMES.

PROVEÏDORSEs convoca a productors, compradors, distribuïdors, etc., de sectors específics de la producció en una determinada data i lloc. En recintes o llocs habilitats i s’agrupen per gamma o família de productes, i un cop ha començat la reunió, els interessats (que prèviament s’han inscrit) presenten els seus productes, es formulen les preguntes pertinents, s’intercanvien informació comercial, catàlegs i eventualment ofertes de venta.

Determinats organismes estatals, institucions empresarials, etc., organitzen periòdicament viatges de negocis a diferents països per aconseguir l’apropament entre entitats i empreses amb interès per augmentar l’intercanvi comercial.

L’èxit d’aquestes missions depèn del prestigi de l’entitat convocant i de la professionalitat amb la que s’organitza la missió i també de l’entitat amfitriona, del seu prestigi, l’organització i la seva capacitat de convocatòria.

En general el cost d’aquestes missions és relativament baix ja que els serveis es poden contractar de forma conjunta i aconseguir bons descomptes en transports i hotels.

La visita personal al mercat també pot ser molt útil, sempre i quan es prepari amb antelació i s’organitzin reunions i visites concretes.

Internet és un mitjà imprescindible per tenir presència on-line, per buscar informació útil pel projecte, i també per contactar amb clients, potencials, proveïdors, i veure què fa la competència i el mercat.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply