Què més es pot saber amb Analytics?

Les dades que dóna Google Analytics són moltíssimes, potser el major grau de complicació pot ser saber llegir correctament tota aquesta informació.

En aquest post explicarem alguns dels concepte més importants, com saber quines són les Fonts del trànsit, és a dir, des d’on arriben els visitants:

  • Directe: Visites d’usuaris que accedeixen a la web directament al navegador.
  • Cerca orgànica: Visites provinents de cerques per paraules clau a Google.
  • Trànsit de referència: Visites generades per enllaços a la web en altres pàgines.
  • Trànsit social: Trànsit de referència procedent de xarxes socials.
  • Publicitat: Trànsit provinent de campanyes de publicitat on-line.

També podem saber com es comporten aquests usuaris quan han arribat a la web, a quina pàgina arriben, quines visiten, per quina acaben la sessió, i quanta estona naveguen per la web i per cada una de les pàgines visitades. Aquí és important analitzar quines són les seccions més visitades de la web, les que desperten un major interès.

Hi ha un paràmetre d’anàlisi d’Analytics que s’anomena Flux de visitants que permet analitzar la navegació dels usuaris per la pàgina en funció de la variable que vulguem introduir.

També podem analitzar si fan alguna acció, omplir un formulari, subscriure’s a una newsletter, comprar, etc. D’aquestes accions se’n diuen Conversions.

Si ens centren en la secció Social Reports, podem veure:

  • Visió general: Quantes visites s’han generat des de cada xarxa social en relació al total.
  • Activitat de centre de dades: Permet veure quins usuaris han compartit contingut de la pàgina a través de les xarxes socials (només les seleccionades per Google).
  • Conversions: Ens proporciona l’índex de conversions en cadascuna de les xarxes (si les tenim configurades).

Per acabar aquest post apuntar que també es pot fer un seguiment de les campanyes publicitàries (xarxes socials, e-mail, banners…); per fer-ho cal generar enllaços mitjançant un creador de URL’s: http://bit.ly/NyPB9x, introduir la url de la web i especificar un nom, font i mitjà de la campanya, així podrem controlar de forma directa la inversió i els resultats que s’obtinguin.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply