Què més hi ha al panell d’administració d’una plataforma wordpress?

Ajustos: Apartat que serveix per configurar totes les opcions que proporciona wordpress mitjançant les etiquetes.

  • Generals: diverses opcions de configuració com el nom o descripció, url, horari, rols   de registre, disponibilitat de registre, etc.
  • Escriptura: Opcions d’escriptura com la configuració de les publicacions mitjançant   correu o el servei d’actualització mitjançant   pings.
  • Lectura: Algunes opcions de lectura i presentació de la home, com per exemple   si la primera pàgina serà la dels posts o una pàgina estàtica en el cas dels blocs,   així com la configuració de l’RSS.
  • Comentaris: Diverses opcions per la gestió dels comentaris dels usuaris.
  • Mèdia: Diverses opcions per la mida de les imatges.
  • Enllaços permanents: Configuració de les urls de la pàgines, en aquest apartat és on   es pot configurar de manera que les urls es creïn sense caràcters especials (friendly   url).

Quan instal·lem un wordpress, per defecte ve amb una entrada al bloc i una pàgina d’exemple. Les pàgines les podem gestionar a través del menú lateral esquerra “Pàgines”.

pàgines

 

 

 

 

 

Quan entrem en aquesta secció veiem que apareix una llista de les pàgines (en aquest cas la d’exemple) i en podem crear més clicant “afegir nova”. Si apropem el cursor del ratolí podrem observar que es desplega un menú amb les opcions: editar, edició ràpida, paperera i veure.

Abans de continuar anem a explicar un petit “truquet” per configurar cada una de les Url’s de les pàgines optimitzades per SEO. Això tan sols cal fer-ho quan el wordpress està allotjat en un servidor remot, és a dir en el cas del .com

Primer cal anar a la secció “Ajustos” i entrar a l’apartat “enllaços permanents”. Cal seleccionar “nom entrada” i en el camp “estructura personalitzada” apareix quelcom com “/%postname%/; després cal fer clic en “guardar canvis”. Quan seleccionem aquesta opció wordpress agafarà com a pàgina d’inici del lloc la pàgina estàtica que s’hagi indicat en el camp desplegable “Pàgina inicial”, en aquest cas seleccionem “pàgina d’exemple” i guardem canvis.

Quan seleccionem aquesta opció wordpress agafa com a pàgina d’inici la pàgina estàtica que s’hagi indicat en el camp desplegable, en cas que hi hagi més pàgines apareixeran en aquest camp desplegable.

plugin

 

 

 

 

 

 

Després cal anar a la secció pluginsi entrar a l’apartat “afegir nou”. Cal buscar un plugin amb el nom: Custom Permalinks, instal·lar-lo i activar-lo. En cas de no trobar-lo també es pot descarregar a: http://wordpress.org/plugins/custom-permalinks/ pujar-lo amb FTP, instal·lar-lo i activar-lo.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply