Que més es pot fer a Tik Tok?

Hi ha un univers de possibilitats per fer a Tik Tok, i els vídeos es poden gravar a partir de diverses opcions, no cal fer-los sencers, si no que es poden anar fent per clips, i canviar escenes o efectes, o tota l’estètica del tall, per poder fer un relat original i enllaçar-ho tot al final.

Per fer-ho cal que quan comencem a gravar ens fixen en la barra blava de la part de dalt de la pantalla, que ens anirà indicant la duració de cada un dels clips, així podrem distribuir bé els temps i fixar-nos en els talls que estaran marcats en blanc, després els podem unir amb diferents efectes.

Quan s’està gravant, sigui un clip o tot un vídeo, es poden fer vàries proves, perquè tik tok dona la possibiltiat de descartar aquell talls i tornar a començar una altra vegada. A la que tinguem la versió que més ens convenci, caldrà clicar sobre el tic de color vermell de la part inferior dreta i podrem veure el que acabem de gravar, sigui un sol vídeo, o els diferents clips que ens anirà reproduint de manera contínua.

En aquest moment és quan hi ha totes les opcions d’edició per tal de personalitzar al màxim el vídeo, i s’hi poden posar efectes de veu, de manera que soni com la d’un robot, com la d’un barrufet, amb efecte micro, altaveu, eco, etc. I també hi podem afegir cançons de la immensa biblioteca d’aquesta xarxa, i modificar el volum.

També hi podem aplicar textos, de diferents mides, colors, tipografies, stickers, emojis, gifs, filtres, i efectes de moviment, que podem indicar el moment i la durada que volem que tinguin, perquè no necessàriament han de ser-hi durant tot el vídeo, podem anar afegint tots aquests elements per parts.

Quan el vídeo estigui a punt podem passar a la pantalla de publicació, on podem escollir la portada que volem que tingui, hi podem posar un text o titular breu, i sobretot hashtasgs, és recomanable posar-ne entre 4 i 6, i està bé incloure els més populars que són #ParaTi o #ForYou, si encara no estem segurs publicar podríem guardar el vídeo com a borrador.

I en el moment definitiu que decidim publicar, podem escollir qui pot veure el vídeo, si tothom, tan sols amics, o fer que sigui privat, podem permetre o no comentaris, duos i reaccions, guardar el vídeo en un àlbum, i compartir-lo en altres xarxes socials o enviar-lo per whats up o missatge.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply