Què és la marca personal?

images (3)El branding personal o Marca Personal consisteix en fer les persones individuals la seva pròpia marca per vendre’s, destacant els seus valors davants dels altres per tal de crear una percepció concreta davant d’un grup d’amics, companys de feina, comunitat o mercat laboral.

Crear i desenvolupar una marca personal té beneficis tals com fer-se visible per les persones i per les empreses i per tant atreure oportunitats com ser un líder d’opinió, o una candidat ferm en un procés de selecció laboral. Ja que d’acord amb la imatge que es projecti la gent pot pensar que és algú a qui val la pena escoltar o que genera la suficient confiança o credibilitat per dur a terme una tasca laboral.

Internet fa que el branding personal tingui una gran expansió, ja que les noves tecnologies permeten construir aquesta marca personal i fer-la visible.

Els elements principals a tenir en compte són la biografia, la història, la imatge física i virtual, i la presència en xarxes socials, blocs, webs, etc., i el llenguatge, és a dir, el que es diu i com es diu.

En un moment com l’actual és més que probable que les persones amb les que interactuem en el món off-line ens busquin en el món on-line, i el que trobin en referència a nosaltres és el que crearà la nostra identitat digital i el que farà que es formin una idea entorn a la nostra persona, i aquest procés adquireix especial importància en els moments en els que s’està en busca activa de feina, per tant és important tenir especial cura de xarxes socials com el linkedin, centrada especialment en l’àmbit professional de les persones.

En el altres casos el que mai hem de perdre de vista és que les nostres publicacions a les xarxes socials són “finestres obertes al món”, i estan a l’accés de qualsevol persona que vulgui buscar sobre nosaltres a internet, per tant també és més que recomanable pensar en què hi posem!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply