Què és el personal branding?

El personal branding o marca personal consisteix en fer les persones individuals la seva pròpia marca per vendre’s, destacant els seus valors davants dels altres per tal de crear una percepció concreta davant d’un grup d’amics, companys de feina, comunitat o mercat laboral.

Crear i desenvolupar una marca personal té beneficis tals com fer-se visible per les persones i per les empreses i per tant atreure oportunitats com ser un líder d’opinió, o una candidat ferm en un procés de selecció laboral. Ja que d’acord amb la imatge que es projecti la gent pot pensar que és algú a qui val la pena escoltar o que genera la suficient confiança o credibilitat per dur a terme una tasca laboral.

Internet fa que el branding personal tingui una gran expansió, ja que les noves tecnologies permeten construir aquesta marca personal i fer-la visible.

Els elements principals a tenir en compte són la biografia, la història, la imatge física i virtual, i la presència en xarxes socials, blocs, webs, etc., i el llenguatge, és a dir, el que es diu i com es diu.

Una marca transmet: Idees, valors, sensacions, emocions, qualitat, personalitat, identitat, confiança i sobretot diferenciació. En la creació del marca personal cal trobar algunca cosa que ens diferenciï de la resta i que pugui aportar un valor molt apreciat pels altres. Cal ser “l’ovella negra del ramat”!

Tenir una marca personal significa destacar en un món professional que ha canviat descobrint i donar a conèixer el valor que et fa diferent. Significa deixar empremta a la ment de les persones. Cal saber quina empremta vols deixar i comunicar-ho. Fer-ho i fer-ho saber.

Tots tenim valors, unes habilitats, o alguna cosa que ens fa únics. Les empreses, professionals i comerços també, si les busquem. Hi ha coses que sabem fer molt i en el que som molt bons. La majoria de vegades no som conscients d’aquestes habilitats, no les coneixem o simplement no creiem que això sigui una cosa pel que puguin valorar-nos d’altres.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply