• Taller de marketing a Viladrau

  • Taller de marketing a Viladrau

  • Taller de marketing a Viladrau

  • Taller de marketing a Viladrau

El passat dimecres 31 de maig, vam tenir el plaer d’impartir un taller de marketing pel grup d’empresaris de Viladrau, en el que vam explicar els principis estratègics de mk i comunicació, que tot projecte hauria d’incorporar en la pròpia definició del negoci.

La jornada va tenir lloc a la tarda, a Viladrau, i els participants, que eren propietaris de diferents tipus de negocis, van estar estar molt participatius i interessats en la matèria al llarg de les tres hores que va durar el taller.

Durant aquest taller vam explicar el què és el marketing, i com les accions del marketing mix, coordinades amb l’estratègia, estan orientades a aconseguir els objectius quantitatius i qualitatius que una empresa es proposi.

Tradicionalment, les empreses han gestionat el màrqueting amb un enfocament de producció que consisteix a analitzar els recursos propis i a decidir quin producte es pot comercialitzar, donant més importància a la creació de sistemes eficients de comercialització i deixant en un segon pla la satisfacció de les necessitats del consumidor.

Però actualment, en el mercat es donen dos fenòmens que cal destacar:

Els clients estan més ben informats i tenen més clar el que volen.

L’accés a les noves tecnologies i als nous sistemes de producció és més fàcil per a les empreses, la qual cosa augmenta la competència en molts sectors.

En aquest context, el mercat està cada vegada més repartit i la lluita entre empreses per aconseguir clients nous és més gran. Per això el més aconsellable és que les empreses es plantegin les decisions de màrqueting des de l’òptica del client i que deixin enrere l’enfocament de la producció. Actualment, les empreses han de buscar diferenciar-se de la resta a partir d’una relació amb el client excel·lent, perquè és més rendible mantenir un client que fer-ne un de nou.

Aquest enfocament de màrqueting o enfocament cap al client considera que els objectius de màrqueting s’han de fixar tenint en compte les necessitats dels clients. Per això cal investigar les necessitats dels diferents segments de consumidors i adaptar les variables del màrqueting mix de manera que donin una resposta adequada per satisfer millor els consumidors.

Van ser tres hores en les que vam parlar i reflexionar amb tots els assistents sobre aquests plantejaments estratègics que poden suposar l’èxit o el fracàs en la comercialització dels productes o serveis de cada negoci. Una jornada molt interessant i que va donar molt de sí!

 

Related projects
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit