Principals eines d’un pla de marketing digital

Un cop hem creat la nostra web o la nostra botiga on-line és el moment en el que cal passar al la fase en la que volem que els nostres clients i clients potencials la visitin; tots sabem que a Internet la gent arriba a nosaltres mitjançant els clics, altres webs o els cercadors. El cas és que mentre no siguem prou famosos i no apareguem als resultats dels cercadors com Google o Yahoo, haurem de gastar diners en publicitat.

REVOLUCIÓ DIGITAL III

Quan nosaltres invertim en publicitat als cercadors perquè quan algú busqui una paraula clau concreta es mostri el nostre anunci, estem treballant amb enllaços patrocinats a cercadors (Pay-Per-Clik).

Quan nosaltres fem accions per optimitzar el web i aconseguir que els cercadors ens posicionin cada cop més amunt de forma natural i orgànica (sense pagar), estem fent accions de SEO (Search Engine Optimization).

Les accions de PPC són cares però immediates, i tenen resultats des del primer dia. Les accions de SEO, en canvi, són gratuïtes, però són més lentes i tenen resultats a llarg termini.

La nostra recomanació és iniciar accions SEO i PPC al mateix temps, i a mesura que anem detectant resultats a les nostres accions SEO, retallem pressupost o reconduïm pressupost de les accions de PPC.

Però les activitats de màrqueting en línia no es redueixen a les accions de SEM sinó que també hem de tenir molt en compte l’ús i la gestió de les xarxes socials. Aquests nous canals han esdevingut bàsics en el context actual i s’ha facilitat la comunicació bidireccional entre les empreses i els seus clients. Existeix una àmplia diversitat de xarxes socials i el seu ús varia en funció de
cada marca.

• Twitter és un canal informatiu, utilitzat per llançar titulars i notícies breus, ofertes o bé prestar una atenció immediata al nostre client en aspectes concrets.
• Facebook és un canal més informal que busca potenciar “l’engagement”* i enfortir el vincle entre els clients i la marca.
• Pinterest és un canal basat en mostrar el potencial estètic i visual dels nostres productes o serveis, llançar ofertes, etc.

Altres accions de màrqueting en línia que ens poden ajudar a enfortir la nostra estratègia són la publicity en mitjans clau del nostre sector d’activitat, el màrqueting d’afiliació, màrqueting viral, entre altres.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply