Prezi: Presentacions al núvol

En aquest post parlarem de Prezi, un programa que permet crear presentacions al núvol o online; es tracta d’una aplicació que es distingeix per la seva Interface gràfica amb zoom, que permet crear presentacions semblants a les de power point, però d’una forma dinàmica i original, de manera que puguin tenir efectes per aconseguir una visualització més sorprenent i creativa.

És una eina que pot ser molt útil per preparar presentacions individuals o en grup, tan sols cap tenir connexió a internet per utilitzar la versió gratuïta, i és pot fer un treball de qualitat incloent bastant material, que pot ser insertat per nivells i utilitzant diferents dissenys que permetin captar l’atenció del públic. Hi ha plantilles molt atractives i es poden modificar les tipografies, i els colors dels textos per crear presentacions més personalitzades.

Els zooms poden permetre aprofitar l’abundant espai que ofereix aquesta eina, ja que s’hi pot incloure molt material utilitzant espais petits de la presentació que es podran observar amb més detall gràcies al zoom, que cal fer servir ordenadament i quan sigui necessari.

L’aplicació té molt bona definició i es poden fer animacions d’alta qualitat, s’hi poden incloure vídeos de Youtube, i també links que puguin servir de suport visual per fer la presentació. Si hi ha molt contingut, pot ser interessant incloure-hi conclusions o un missatge final per recaptar l’atenció de l’audiència.

Les desaventatges que s’hi poden trobar és que si no hi ha connexió a internet no es podrà visualitzar res, i també que té un corba d’aprenentatge que no és senzilla, cal practicar una mica per poder preparar la primera presentació amb prezi, i segurament caldrà dedicar-hi un cert temps, però un cop s’hagi après el funcionament serà una eina molt utilitzada perquè permetrà mostrar una imatge molt més professional i treballada en totes les presentacions que es facin.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply