El posicionament als cercadors

Per parlar del posicionament als cercadors, cal saber que més important que tenir una pàgina web és que el nostre públic objectiu sàpiga que la tenim i que la visiti. Per donar a conèixer el nostre web és fonamental estar indexat en els cercadors que hi ha a Internet. Els buscadors permeten localitzar les pàgines web dins de la xarxa.

L’objectiu de tota empresa és obtenir una bona posició en els cercadors per tal que sigui fàcil que l’usuari accedeixi a la informació de la companyiaEl cercador Google és el més utilitzat en el nostre país

 

Ara bé, de què depèn l’ordre en què apareix la informació en el buscador? Cada buscador té la seva fórmula per decidir quines empreses surten al capdamunt de la pàgina i quines resten pàgines enrere, però algunes de les pautes que tenen en comú són:

  • Tenen prioritat les pàgines que reben més visites: una pàgina amb un gran nombre de visites equival a dir que és una pàgina que és útil per a molta gent i, per tant, que deu tenir un contingut interessant.
  • Com més vincles tingui una pàgina amb altres pàgines, més bona posició tindrà en el cercador. Imaginem la pàgina web d’un hotel. Si la seva adreça apareix en nombrosos blogs, agències de viatges, llistes de les oficines de turisme en línia…, s’entendrà que és un hotel recomanat per molta gent i, per tant, serà considerada com una pàgina útil.
  • Les paraules clau adients: quan fem una cerca en un buscador introduïm unes paraules clau. Tota pàgina web, en el seu codi, porta associades unes paraules clau que identifiquen el seu contingut. Com més s’assemblin les paraules clau de la nostra web amb les paraules clau introduïdes per l’usuari, més amunt ens situarà el cercador.

En resum, per obtenir una bona posició en un cercador cal:

  • Afavorir el trànsit cap al nostre web: donar a conèixer el web i provocar que la gent hi entri; per exemple, creant promocions que només es poden obtenir si s’entra al web. Podem publicar l’existència de la promoció en un diari que llegeixi el nostre públic objectiu o en un mitjà exterior. En tots dos casos farem constar l’adreça web en el missatge.
  • Posar un enllaç cap al nostre web en altres pàgines. Això ho podem fer establint relacions amb altres pàgines.
  • Tenir una bona descripció de paraules clau en el nostre web.
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply