Planificar, Desplegar, Actuar i Desafiar

En aquest post parlarem de 4 accions bàsiques: Planificar, Desplegar, Actuar i Desafiar, per treballar una marca personal, es tracta d’una estratègia per començar en un punt, fent les passes adequades i el millor camí, i acabar exactament al lloc desitjat.

  • Planificar: El primer que cal fer és reconèixer la teva responsabilitat per definir, formular i actualitzar la teva autèntica ambició personal, marca personal. Cal que et coneguis a tu mateix@, les teves capacitats centrals, atribut dominant, servei, competència i públic objectiu. Cal tenir molt clar què desitges a la vida, descobreix el teu do i el teu somni.
  • Desplegar: Fes que se’t conegui a través de varis canals de comunicació, publica articles que mostrin el teu coneixement expert, busca i assisteix a conferències i reunions en les que puguis oferir discursos i presentacions. Respons a la teva marca personal amb amor, passió, valor, propòsit, i fe, i mantén-te a l’alçada de la teva promesa de marca. Avalua la teva marca personal i perfecciona-la perquè sigui eficient.
  • Actuar: El branding personal forma part de tot allò que fas. Es tracta de convertir en totes les parts d’un mateix producte comercialitzable. Per tant tot allò que fas i el que deixes de fer comunica el valor de la teva marca. També hauries d’escollir a la gent amb la que se t’associa, la roba que portes i la teva forma de parlar i actuar. Hi ha un proverbi que diu: “el savi, inclús quan calla, diu més que el tonto quan parla. Un heroi és algú que pot mantenir la boca tancada quan té raó”.
  • Desafiar: Cal que comprovis i controlis constantment el teu mercat objectiu i facis els ajustaments necessaris, comprovant si la teva marca és adequada pel teu públic objectiu, si reflecteix qui ets realment, si és autèntica, si els teus objectius han de canviar, si el teu missatge és adequat, si la competència està copiant la teva marca, etc
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply