Pinterest: el protagonisme de les imatges

Pinterest és una xarxa social en la que les imatges tenen el protagonisme total, si es té en compte que la imatge és un llenguatge universal, es pot trobar en aquesta plataforma un espai molt útil per al “social commerce”, és a dir pels catàlegs de productes, i també per consolidar els valors de la marca, a part d’una eina per generar fidelització amb la comunitat d’usuaris.
Pinterest, el protagonisme de les imatges
Pinterest, el protagonisme de les imatges

Cal dir però que aquesta xarxa social té una escassa implantació fora dels EUA, té aproximadament uns 12 milions d’usuaris, i entre un 65-75% són dones; i té dos riscos: un és el fet de parlar massa de nosaltres mateixos, i l’altre el perill que les empreses acaparin la plataforma.

Aquesta xarxa social agafa també conceptes de facebook i twitter, com poden ser els seguidors i els likes; pinterest permet guardar, compartir imatges i classificar-les per categories a través de pannells o boards, té una eina que es diu “pin it” que un cop instal·lada a l’ordinador, tablet o smartphone, es poden pinnejar imatges on-line i posar-les als propis pannells, per tant es pot “seduir” als seguidors a través d’interessos comuns, i també hi ha la possibilitat de crear espais col·laboratius.

Dins de la mateixa xarxa també es poden repinejar imatges d’altres usuaris que trobem interessants i posar-les a dins dels nostres pannells de categories i interessos, es poden seguir a usuaris, o a pannells d’usuaris, i es poden fer likes d’imatges concretes que ens cridin l’atenció.

Cada imatge i cada pannell es pot acompanyar d’una descripció i d’unes paraules claus, fet que fa que es pugi trobar més fàcilment el nostre contingut; i tal i com passa en gairebé totes les xarxes socials les podem interconnectar i fer que per exemple quan publiquen un pint automàticament aparegui al mur del facebook, o a través d’un tuit al compte de twitter.

Des del punt de vista empresarial es pot utilitzar aquesta xarxa social per millorar els valors de marca a través d’imatges representatives, i oferir uns catàlegs comercials on-line atractius i ben estructurats, és recomanable treballar-la i tenir-hi activitat per tal d’aconseguir seguidors i transmissió de missatges a l’audiència òptima.

El més important és que l’ús d’aquesta xarxa social o de qualsevol altra respongui a un pla d’acció en xarxes socials, a través d’una estratègia de continguts per aconseguir uns objectius, si no és així ens podem trobar fàcilment que l’usuari no percebi cap valor afegit, que no millori el rendiment de la marca i que els esforços invertits no proporcionin cap rendiment.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply