Perquè utilitzar E-mail Marketing?

Utilitzar E-mail Marketing, és a dir l’enviament periòdic i estratègic de butlletins electrònics o newsletters en anglès, a llistes de contactes segmentats, té avantatges molts interessants a nivell de marketing digital:
  • Velocitat: es necessita menys temps per arribar freqüentment a l’usuari i contribuir a generar vendes.
  • Personalització del contingut, generant comunicació directa i efectiva.
  • Estalvi econòmic: l’alta competitivitat en aquest àmbit provoca que els costos siguin cada vegada més baixos.
  • Mesura de resultats: capacitat de mesurar l’efectivitat dels missatges enviats.

Qualsevol acció de marketing que es faci ha de respondre a uns objectius, en el cas de l’E-mail Marketing també, com per exemple:

  • Maximitzar l’índex de cobertura de la newsletter.
  • Evitar ser catalogats com a correu brossa.
  • Prioritzar l’increment de conversions.
  • Comprovar l’impacte que han tingut els enviaments.

Si utilitzem aquesta eina de marketing digital caldrà tenir en compte una sèrie de punts importants, com la freqüència, cal buscar els timmings adequats perquè l’abús en l’enviament pot acabar generant una aversió contra la marca. Depenent del contingut que sigui capaç de genera l’organització, caldrà veure quina pot ser la freqüència d’enviament més òptima.

Cal pensar en generar exclusivitat, en oferir als usuaris contingut únic i pensat per ells, per aconseguir sentit de pertinença entre el públic objectiu. També és important controlar el contingut, buscar claredat en el missatge i acompanyar-lo del llenguatge correcte.

És molt recomanable incloure un “call to action” o “crida a l’acció” a la newsletter per aconseguir que el potencial client realitzi alguna acció concreta com contactar, omplir un formulari, comprar, etc.

Sense cap mena de dubte l’E-mail Marketing pot ser una gran eina dins de l’estratègia que ajudi a aconseguir objectius concrets, en el proper post explicarem com funciona Mailchimp, una de les plataformes més conegudes i recomanables per crear i enviar newsletters.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply