Perquè serveix un butlletí digital?

newsletters
newsletters

Un butlletí digital o newsletter pot tenir molt utilitats, però potser abans caldria explicar què és exactament:

El màrqueting per correu electrònic és una modalitat de màrqueting directe que consisteix a enviar per correu electrònic informació rellevant a qui considerem el nostre públic objectiu. Els destinataris d’aquests correus normalment són a la base de dades pròpies del comerç electrònic. Aquesta BBDD es sol crear normalment a base de compradors i usuaris que s’han registrat al butlletí electrònic (newsletter)* per rebre promocions o informació d’interès.

newsletters
newsletters

El màrqueting per correu pot tenir diverses aplicacions:

  • Per atraure visites. Ens pot interessar contractar bases de dades de tercers perquè que coneguin els nostres productes i serveis i donar a conèixer la nostra marca.
  • Per convertir visites en clients. A les bases de dades pròpies és molt interessant enviar correus electrònics de forma recurrent per donar a conèixer les nostres ofertes i novetats i aconseguir transaccions. La freqüència dependrà del cicle de vida del producte que oferim. No és el mateix vendre aliments, on sabem que l’usuari en consumeix constantment i on enviar un butlletí electrònic mensual té molt de sentit, que vendre pneumàtics, on sabem que es canvien cada certs anys i enviar un butlletí electrònic té més sentit fer-ho cada certs mesos.
  • En els dos casos serveix per fer impactes cap a la nostra bases de dades, que sabem que és afí al nostre producte, per fer recordatoris de la nostra marca i col·locar-la al top of mind del nostres registres.
  • Per fidelitzar clients. Si aconseguim crear una bona base de dades amb una bona segmentació amb dades com: data de naixement, productes més comprats, interessos, codi postal… podrem fer enviaments de mail marketing personalitzats
    als registres, com per exemple:

a) Regal o cupó de descompte pel seu aniversari.
 
b) Informar de les novetats només d’aquelles categories de productes que hagi comprat o per les quals s’hagi interessat.
 
c) Enviar ofertes cada certs mesos després de la seva darrera compra per intentar que ens torni a comprar de nou.
 
d) Enviar ofertes geolocalitzades en cas que tinguem botigues físiques en base a la seva residència.

Aquests són alguns exemples del que ens pot permetre una bona segmentació en la nostra base de dades. En aquests i d’altres casos, l’objectiu és fer-se sentir al registre únic i al mateix temps enviar-li una oferta personalitzada. Això el que ens permetrà, per una banda, és millorar la seva percepció cap a la marca i generar fidelitat i, per l’altra, augmentar les possibilitats que l’enviament esdevingui una compra.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply