Perquè serveix oferir una targeta client?

targeta clientAquest cap de setmana estava fent unes compres en un conegut establiment d’un centre comercial, i alhora de pagar la caixera em va preguntar si tenia la targeta client, li vaig dir que no, i em va contestar que si em la feia automàticament m’aplicava un 20% en la compra que estava fent, evidentment i tot i que tenia pressa me la vaig fer. La meva reflexió posterior va ser molt clara: Quina gran estratègia més bona per part de la cadena de botigues per aconseguir que la gent es faci la targeta client, i quina avantatge més directa que vaig obtenir jo en la meva compra aquell dia.

I és que avui en dia gairebé tots tenim la cartera plena de targetes client, i quan ens diuen si en volem una altra moltes vegades pensem que no, perquè moltes no ofereixen un benefici directe i palpable al client, que és una de les màximes que creiem que ha de tenir una targeta client.

L’objectiu per part dels negocis que volen aconseguir creant aquest tipus de targetes és fidelitzar als seus clients a través d’aquesta targeta client que els hi permetrà fruir de beneficis, descomptes, regals, premis, etc, cada vegada que consumeixin els seus productes o serveis, i per tant serà una eina perquè els clients tornin a l’establiment, i també una font de recol·lecció de dades per posteriorment enviar informació.

El funcionament de les targetes client varia en funció de l’establiment,  ja que hi poden haver programes de punts acumulables que es carreguen a la targeta amb cada compra i que després es poden bescanviar per regals o descomptes. En altres casos tenir una targeta client fa que es pugui participar en alguns beneficis com descomptes en cada compra, o en el consum d’altres serveis associats. Hi ha altres targetes que tenen uns espais buits perquè cada vegada que es compra o consumeix el producte o servei de l’establiment es marqui i un cop plenes tenen el producte o servei gratuït.

En aquest cas també es pot deixar volar la imaginació i intentar ser tan creatius com es vulgui, però el que és més important de tot és que la targeta client aporti un benefici real que el client noti i consideri important, i que per tant senti la necessitat de tenir-la i de tornar a l’establiment.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply