Perquè serveix Flickr?

Flickr

Flickr és un portal per compartir fotografies, vídeos i imatges online, és un dels millors llocs per emmagatzemar i gestionar les fotos en línia, com que ofereix un terabyte d’espai gratuït per emmagatzemar material, s’hi poden arribar a guardar mig milió de fotos amb una ressolució de 6 megapíxels. I també vídeos de fins a 3 minuts de duració.

Va ser creat l’any 2004 per Ludicrop i el següent any el va comprar Yahoo, i és un lloc en el que es poden editar fàcilment les fotos amb alta ressolució i també crear àlbums de manera senzilla. També es poden compartir fotos amb altres xarxes socials. Flickr és un servei gratuït, si hi ha la possibilitat de fer-te amb un compte PRO per un mòdic preu. El tenir un compte PRO proporciona una sèrie d’avantatges entre les que es troba la capacitat de pujar més fotos a el mes, poder crear més àlbums o col·leccions.

Els usuaris hauran d’iniciar sessió, i seguidament, buscar l’opció de pujar fotos, situada a la franja superior, on entraran en una interfície sobre la qual podran seleccionar fotos i vídeos albergades localment, establir categories, títols, vincular àlbums, etc. Els usuaris també podran gestionar les seves xarxes de contactes, establir el nivell de privacitat de les seves imatges, i fins i tot participar en els grups d’usuaris existents, anomenades comunitats, encara que amb la irrupció de Facebook i sobretot Instagram, a dia d’avui, hi ha moltes comunitats abandonades a la seva sort, gairebé sense interacció, tot i que segueixen havent-hi altres on els usuaris segueixen participant en fils de discussió i publicant les seves imatges.

Dins de les característiques de Flickr podem enumerar les següents:

-Permet crear àlbums per organitzar les fotos.

-Permet crear col·leccions, per organitzar els nostres àlbums.

-Podem comentar les fotos que hi ha publicades.

-Ens dóna la possibilitat de geoposicionar-les en un mapa de món. O llegir la informació de geoposicionament que porti la foto per poder situar-la al mapa.

-Es poden crear presentacions amb les fotos.

-Podem llegir la informació de la pàgina en format RSS. Permetent-nos sindicar-hi i poder-la llegir de forma desconnectada.

Els usuaris troben a Flickr a una eina especialitzada en la gestió i en la socialització de les seves pròpies imatges, podent a més incloure-les en tercers serveis gràcies a el codi HTML que poden obtenir. A més, guanyen en visibilitat, ja que el cercador d’imatges de Yahoo també té en compte a les imatges allotjades a Flickr, i a més, suposa un aparador de vendes d’imatges per a aquells usuaris que vulguin rendibilitzar els seus treballs fotogràfics.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply