Perquè serveix el plugin Tracking Code Manager?

El Tracking Code Manager és un plugin que et dóna la capacitat de gestionar tots els codis de seguiment d’eines de màrqueting digital, com xarxes socials, Google Ads, etc,  en una sola pàgina.

Per poder entendre-ho millor suposem que necessites crear un públic personalitzat de Facebook Ads amb les visites de la teva pàgina, o fer retargeting a Facebook a Google Ads, utilitzar una eina de xat, alguna eina d’anàlisi del comportament d’usuaris, popups, píxels de seguiment d’afiliats, etc. Per a cada servei que utilitzis et caldrà inserir un codi de seguiment a la teva pàgina web, que et proveirà el desenvolupador de l’eina, i que generalment s’ha de col·locar entre les etiquetes <head> i </ head> o bé <body> i </ body>. Però el Tracking Code Manager permet gestionar-los tots, d’una manera clara, i triant en quines pàgines o entrades es vol mostrar.

Les principals característiques d’aquest connector són:

  • Pots utilitzar fins a 6 codis de seguiment en la versió gratuïta del plugin, i il·limitats a la premium.
  • Triar si el teu codi es mostra en tot el lloc web o només en algunes pàgines i / o entrades.
  • O bé indicar en quines pàgines i entrades no vols que es mostri.
  • També pots inserir manualment 1 shortcode a les entrades i pàgina específiques en què vulguis mostrar el codi.
  • La versió premium et permet a més filtrar per determinades categories, etiquetes i pels posts més recents.

EL primer que veuràs un cop instal·lat a la teva teva aquest plugin, serà la pestanya del Tracking Code Manager, en la que es poden consultar els diferents codis que tinguem inserits, però al ser la primera vegada, no n’hi haurà cap. Cada codi té disponible el seu shortcode per copiar-lo, i un botó Edit des del qual podràs accedir a les opcions de la mateix per modificar-les. Per exemple podràs modificar si es mostra en tot el lloc web o només en algunes pàgines i / o entrades concretes.

El primer que hauràs de fer és anar a la pestanya Add New Script per crear el teu primer codi de seguiment, allà hi trobaràs els següents camps a completar.

  • Active: ha d’estar marcat per indicar que aquest codi ha de mostrar-se en les pàgines indicades del teu lloc web. Si en algun moment vols desactivar momentàniament aquest codi pots simplement desmarcar aquesta caixa.
  • Name: has de definir un nom de referència per a cada codi que guardis.
  • Paste your Tracking Code here (enganxa el teu codi aquí): és una àrea negra en la que has enganxar el codi que t’hagi donat el proveïdor de l’eina que vols vincular, per exemple el píxel de Facebook.

Tingues especial cura que el codi et quedi exactament igual, ja que si faltés alguna part no funcionaria, o fins i tot podria causar una fallada a la teva pàgina.

En els següents posts, continuarem explicant com instal·lar correctament el Tracking Code Manager a la teva pàgina web!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply