Perquè integrar Google Analytics i Adwords?

En cas que utilitzem Google Analytics i Adwords (campanyes de publicitat a través de Google) és imprescindible integrar-los perquè obtindrem molta més informació que si ens mirem les dades estadístiques de cada una de les plataformes per separat.

Per poder enllaçar els dos comptes seria recomanable que estiguessin creats amb el mateix correu electrònic, generalment una mateixa adreça de gmail ens pot servir per utilitzar totes les eines de Google; un cop tinguem clar l’e-mail que utilitzarem caldrà accedir a l’apartat “Administrador” del compte d’Analytics i després seleccionar l’opció enllaç amb el compte d’Adwords que es vulgui integrar.

Un cop fets aquests senzills passos tindrem Analytics i Adwords integrats i podrem veure unes dades que Adwords per si sol no ofereix, ja que a través d’Analytics podrem veure el recorregut que fan els potencials clients un cop accedeixen a la web, i també en quin punt abandonen la pàgina.

Les dades que veuríem tan sols a Adwords serien els clics a l’enllaç que s’hagi posat al l’anunci i al grup d’anuncis, en canvi aquest recorregut per la web ens pot aportar informació qualitativa per saber què és el que més interessa, cap a on naveguen els usuaris i en quina pàgina abandonen el seu recorregut.

En cas que hi hagi configurades les conversions a Google Analytics, amb la integració les podrem consultar directament a Adwords, i fer-nos una idea ràpida i clara de l’efectivitat de les campanyes.

Una altra avantatge de connectar-los és que podrem importar estadístiques d’Analytics per veure-les a Google Adwords, i així saber la durada de les visites, les pàgines vistes per visita, el percentatge de rebot (usuaris que entren i marxen tot seguit), etc.

Vincular Adwords i Analytics ens donarà una informació més precisa i valuosa del resultat de les nostres campanyes publicitàries on-line i també de l’efectivitat de la nostra pàgina web, a partir d’aquí caldrà analitzar si s’estan aconseguint els objectius marcats o no!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply