Perquè Instagram ocultarà els likes?

De forma gradual, Instagram ocultarà els likes de les publicacions als seguidors, per aconseguir contingut més real i autèntic, enlloc de publicacions que tinguin com a única objectiu tenir molts likes i “aprovació popular”.

Aquesta decisió que Instagram va començar a aplicar a el passat mes d’abril a Canadà, Austràlia,  Brasil, Irlanda, Itàlia, Japó i Nova Zelanda, en breu arribarà a aquí, i ja tan sols els propietaris dels perfils o dels comptes “business” podran veure el nombre de likes de les seves publicacions, el públic en general no ho podrà veure.

Sembla ser que el nombre de likes s’ha convertit en sinònim de popularitat i d’acceptació, i per tant pot arribar a suposar una autèntica obsessió en alguns casos, sobretot en els adolescents.

Un dels grans atractius que sempre ha tingut Instagram ha estat la “frescor” i “naturalitat” de les fotos i vídeos que es pengen, però en els últims temps les publicacions han estat més enfocades a aconseguir aquesta preuada popularitat, que en certa manera es comptabilitza pel número de likes.

Segons el què diuen alguns estudis, no arribar a determinats barems pot causar ràbia, i frustració, i com a conseqüència a afectar la salut mental dels joves que aspirin als màxims nivells de popularitat. Per tant amb aquesta mesura es pretén causar més tranquil·litat i benestar entre aquests usuaris.

El què no està tan clar i està causant autèntica confusió i ressò és el tema dels “influencers”, aquestes figures que tenen milions de seguidors disposats a “seguir amb els ulls tancats” tots els consells que els hi puguin donar a través d’Instagram. La qüestió és com es farà per mesurar l’impacte de les publicacions d’aquests prescriptors que cobren molts diners per aconsellar sobre productes i serveis.

Sigui com sigui la desaparició dels likes aviat serà una realitat a tots els comptes del món, i caldrà veure si aquests objectius que es persegueixen s’acaben aconseguint o no.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply