Perquè estan baixant els likes i les interaccions a Instagram?

Suposem que haureu notat que últimament els likes i les interaccions a Instagram estan baixant, està passant el mateix que a Facebook fa uns anys, i el motiu és un canvi d’algoritme que té com a objectiu que els usuaris acabin utilitzant la publicitat online que ofereixen tant Instagram com Facebook.

Hi ha una sèrie d’accions que es poden dur a terme per evitar que la caiguda sigui molt forta, com per exemple respondre ràpidament (no tardar més d’1 hora) a tots els comentaris de les fotos, i fer-ho amb frases de més de tres paraules perquè realment Instagram les consideri interacció.

També és aconsellable reduir l’històric nombre de hashtags, i dels 30 que tradicionalment s’utilitzaven, passar a tan sols 5 ubicats al peu de foto, i això sí molt ben escollits, perquè treballin correctament i posicionin el post en el centre d’aquella línia temàtica.

Un altre tema molt important és el nombre de publicacions, sempre s’ha recomanat seguir una estratègia en la que no pengin més de 2 fotos al dia, i de forma regular, ja que si s’està un temps sense publicar res, Instagram penalitza aquell compte; per altra banda tampoc és recomanable penjar de cop 3, 4 o més fotos, ja que això també té penalització i cansa a l’audiència. A través de les estadístiques d’Instagram és aconsellable mirar quines són les hores de màxima audiència del dia i penjar sempre en aquells moments.

Els Stories són uns grans aliats per poder apropar-se a l’audiència, per mostrar com es treballa, com és el dia a dia, com és i que fa l’equip humà, per poder fer publicacions més properes i immediates que ajudin a connectar amb els seguidors i fidelitzar-los, sempre tenint en compte que en conjunt cal crear una història, per tant cada post dels Stories del dia hauria de tenir una relació i una continuïtat.

El més important però és el contingut, cal que les fotos siguin creatives, fresques, originals, que cridin l’atenció, i que junt amb els textos, comuniquin el valor diferencial de la marca, si no és així per molts “truquets” que es facin servir, no es guanyarà la visibilitat desitjada.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply