Perquè cal ser a les xarxes socials?

Doncs perquè el present i el futur passa per la xarxa, amb això no volem pas dir que tan sols sent present a les xarxes socials ja ho tinguem tot fet, o que hi hem de ser o sí o sí, sense haver pensat una miqueta com fer-ho i com gestionar-ho per obtenir uns resultats, sinó que una presència estratègica a les xarxes socials més adequades sí que és completament recomanable per molts negocis, sense oblidar mai tota l’altra part anomenada off-line, és a dir fora de la xarxa, ja que per aconseguir uns bons resultats amb l’estratègia de marketing cal tenir en compte i combinar diferents factors i plataformes.

Però el que sí que sembla molt evident és la gran tendència que hi ha a nivell global a fer màrqueting on-line, un gran univers en el que hi podem trobar moltes eines i mecanismes que ens serveixen d’altaveu per la nostra marca i la nostra organització, que tenen un cost d’utilització zero, però un cost de gestió una miqueta més elevat, perquè encara que no es contractin serveis professionals per fer-ho, el cost d’hores que cal invertir-hi és molt elevat.

Des d’aquest blog sempre defensem l’estratègia en qualsevol de les accions que es facin, i en aquest camp evidentment també, hi ha moltes xarxes socials i plataformes que poden ser més o menys adequades per cada negoci depenent de les característiques, és a dir no tot s’acaba amb un facebook, hi ha moltes altres xarxes socials que poden ajudar a aconseguir els objectius marcats.

El més important i recomanable és fer una estratègia prèvia en la que es determini quines són les xarxes socials més adequades en funció de les característiques del negoci, del producte o servei i de les persones a qui va dirigit, caldria ser al lloc on són els nostres clients o potencials, i un altre factor important és el fet de marcar quina serà la principal eina en la nostra estratègia en xarxes socials i quines les que faran de suport.

Per exemple quan estiguem davant d’un negoci que tingui molt coneixement del seu sector, de la seva activitat i del seu producte o servei, és molt aconsellable crear un blog en el que pugui anar explicant tot saber , l’anomenat: “know how”, i utilitzar altres plataformes 2.0 com un facebook o un twitter perquè actuïn com a complements per transmetre aquesta informació.

En el cas d’una botiga on-line amb productes atractius, podria ser molt interessant fer una estratègia basada en les xarxes socials especialitzades en imatges com poden ser el Pinterest o l’Instagram. En el cas de restaurants i negocis d’hosteleria els hi podria funcionar molt bé crear un canal de Youtube en el que els clients poguessin explicar les seves experiències i buscar la viralització d’aquests vídeos.

En el cas de comerços que tinguin informació regular per enviar i una base de dades de clients, els hi pot ser molt útil enviar aquesta informació a través de newsletter o butlletins informatius, enlloc d’utilitzar el “tradicional” correu electrònic, de manera que la puguin “brandejar”, i fer-la més atractiva pels seus usuaris finals.

Com es pot veure hi ha infinitat de possibilitats, el més important és escollir estratègicament la més adequada en cada cas, i davant de la pregunta que ens fèiem en el titular d’aquest post finalitzarem dient què cal ser-hi perquè podem arribar a moltes persones, els hi podem transmetre els valors i el missatge principal de la nostra organització, i amb treball i constància ens podem arribar a crear una audiència fidel a la nostra marca que sempre l’escollirà abans que a una altra.

Si tens un negoci i no saps com fer la teva estratègia a les xarxes socials o no tens suficient temps per fer-ho, nosaltres et podem ajudar!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply