Modalitats d’entrega dels productes en una botiga on-line

A continuació exposem les principals modalitats de lliurament:

MÓN I CAIXES1. Recollida a la botiga: Consisteix a comprar en línia a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, i anar-ho a buscar a la botiga estalviant-nos el transport i amb la comoditat de tenir la comanda preparada. En aquest cas, el client té la possibilitat d’endur-s’ho a casa tranquil·lament i si no li va bé, ho pot retornar a la botiga o ho pot canviar per un altre producte. Segons diversos analistes, cada vegada s’està esborrant més la frontera entre el comerç electrònic i el comerç de carrer. De la mateixa manera que hi ha gent que busca a la botiga el que vol comprar en línia, n’hi ha d’altra que busca en línia el que vol anar a comprar a la botiga.

2. Lliurament a domicili en terminis urgents (24-48h): És més costós però és de millor qualitat que el lliurament a mitjà i llarg termini, i a més sol oferir una alta fiabilitat. Un lliurament ràpid i segur és un element clau per a la fidelització del client. Hi ha una tendència a disminuir els terminis de lliurament i fins i tot hi ha grans empreses que estan fent pressió als operadors logístics per aconseguir terminis de lliurament de menys de 24h. Les botigues locals també poden oferir terminis de lliurament de només poques hores sempre que el lliurament es realitzi a poca distància i la seva plataforma d’e-commerce li permeti configurar àrees de lliurament properes (per exemple, Puntcentric).

3. Lliurament a domicili en terminis mitjans/llargs (7-15 dies): Treballar amb terminis de lliurament no urgents té com a principal avantatge el menor cost. Aquest cost el podrem repercutir amb més o menys mesura als nostres clients, o fins i tot considerar el transport gratuït per a l’usuari, assumint nosaltres la despesa que suposa.

4. Lliurament a través de punts de recollida: Es tracta de que, en comptes de rebre la comanda a domicili, el client final l’haurà d’anar a buscar al punt de recollida que hagi seleccionat en el moment de fer la comanda. Podem trobar diverses empreses que ofereixen aquest servei, com Kiala o Punto-pack, que, gràcies a més de 1.000 botigues que col·laboren amb aquestes empreses, els punts de recollida poden ser realment propers. L’avantatge principal d’aquesta modalitat és que aconsegueix abaratir els costos de lliurament, atès que s’eviten segons lliuraments i costos operatius i logístics.

Finalment, en funció del valor del producte que venguem pot ser necessari considerar la contractació d’alguna assegurança pels nostres enviaments. Les mateixes agències de transport ofereixen aquest servei a diferent cost, tot i que també el podem contractar a qualsevol agència d’assegurances.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply