Microsoft Teams, un altre sistema molt complert per fer videoconferències

Com que degut al confinament i al teletreball hem hagut d’aprendre a fer servir vàries plataformes per fer vídeo trucades i classes online, en aquest post parlarem de Microsoft Teams, un altre sistema molt complert per fer videoconfèrencies, es tracta d’un xat empresarial que es pot activar si es té el paquet Microsoft 365, en el que les persones d’una mateix equip poden treballar conjuntament compartint entre elles diversos recursos, i fent trucades, vídeo trucades, control remot a través d’una trucada, compartit arxius, xats de múltiples usuaris, equips i grups de treball, etc.

Teams és un sistema molt complert, però potser és una mica més complicat que els altres tres que hem vist (skype, hangouts de Google, i Zoom), per això anem a començar pel principi a veure les diferents opcions que trobem al menú lateral esquerre:

MENÚ LATERAL TEAMS

Activitat: Al seleccionar aquesta opció es pot veure els comentaris i respostes que han fet els membres d’un equip o trucades perdudes.

Xat: Al seleccionar aquesta opció es pot veure els comentaris i respostes que han fet els membres d’un equip o trucades perdudes.

Equips: Al seleccionar aquesta opció podrem veure les converses amb altres membres de l’equip.

Reunions: A cada equip en el que tinguem accés, es poden compartir recursos a la resta de membres de l’equip d’aquesta manera es pot organitzar millor la feina.

Reunions: Al seleccionar aquesta opció podrem crear reunions amb membres de l’equip o externs, encara que no tinguin instal·lat Microsoft team.

Arxius: Aquí podem veure els arxius utilitzats recentment.

Més: Podem instal·lar aplicacions externes des de la botiga

 

Per començar a utilitzar aquest sistema i fer accions tan senzilles com cercar un usuari i començar-hi un xat, caldrà que anem al buscador de la part superior central i escrivim el nom de la persona que estem buscant, això ens portarà a l’apartat de contactes i allà trobarem a l’usuari que busquem, en cas que no el trobem és possible si no està registrat dins del sistema.

Per crear un xat amb múltiples usuaris caldrà anar a la part superior esquerra i fer clic a l’opció crear nou xat, amb la qual podrem crear un nou xat amb diversos membres de l’equip. A continuació, afegim un nom per al nou xat i incloem els membres que volem que integrin el nou xat.

A la part superior dreta dels xats hi podem trobar els botons de vídeo trucada, telèfon, compartir pantalla i afegir persones; es pot començar amb una trucada sense imatges i després activar la càmara, i també es poden afegir més persones a la conversa.

També hi hauria l’opció de compartir pantalla sense trucar, en aquest cas caldria anar directament a l’opció “compartir pantalla” dins d’un xat, i escollir la pantalla que es vol mostrar.

Al fer aquesta acció, a l’altre membre del xat li arribarà una notificació com la de la imatge, i l’acceptar-la ja podrà veure la pantalla que comparteixen. Caldrà tenir en compte que un cop tenim compartida la pantalla tenim aquests botons, no podrem fer trucades de vídeo ni so, només podem penjar o compartir una altra pantalla diferent.

En propers posts continuarem parlant i explicant com fer servir aquest sistema per fer videoconferències i classes online!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply