Més accions de marketing en línia

Altres accions de màrqueting en línia que ens poden ajudar a enfortir la nostra estratègia són la publicity en mitjans clau del nostre sector d’activitat, el màrqueting d’afiliació, màrqueting viral, entre altres.

MAixí mateix, i per molt que el projecte sigui natiu en línia, és recomanable recolzar l’estratègia de màrqueting 2.0 amb accions analògiques. És a dir, crear ponts entre l’espai físic i en línia per aprofitar el potencial d’ambdós mitjans. Per exemple, en el cas d’un negoci que tingui una botiga al carrer, podem utilitzar els codis QR* perquè els usuaris puguin compartir els productes i exercir com a prescriptors de la marca.

Quan ja estiguem en línia i tot funcioni correctament: escoltem els nostres usuaris, fixem-nos molt bé en què fan els nostres competidors (més experimentats) i mirem d’innovar i millorar sempre la nostra proposta de valor.

Recordem que la nostra proposta de valor serà la que faci que vinguin o que no vinguin usuaris al nostre web. El valor dependrà de la qualitat dels nostres productes, serveis i continguts; de la quantitat de la nostra oferta de producte i continguts; de la seguretat, la usabilitat i l’agilitat de la nostra plataforma i, de forma indirecta, de la mida de la nostra comunitat d’usuaris i clients.

En aquest punt, els nostres esforços s’han de centrar a fer que l’experiència de l’usuari sigui la millor, que el tràfic creixi dia rere dia, que la indexació als cercadors sigui progressiva, que millorem el posicionament SEO, que ajustem les despeses de SEM i que la nostra comunitat a les xarxes socials augmenti. Si tots aquests indicadors van endavant de forma progressiva, mirem d’aguantar tant temps com es pugui, ja que estem creant valor i aquest serà el motor del nostre model de negoci.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply