En un moment com aquest en el que tothom utilitza a diari el seu smartphone per mirar i consultar i buscar-ho gairebé tot és important que la web estigui també configurada per a mòbils, i que pugui ser indexada per google a la seva pàgina de busca per mòbils.
Cal tenir en compte que els llocs per a mòbils no només utilitzen un format diferent a el dels llocs normals, sinó que els mètodes de gestió i l’experiència necessària per fer-ho també són diferents. Això dóna lloc a nous reptes, ja que encara que molts llocs per a mòbils estan dissenyats pensant sobretot en la visualització al mòbil, aquests no han estat dissenyats per als motors de cerca.
Consells per aconseguir que la web configurada per mòbils sigui correctament indexada per les aranyes de Google:
1.- Assegura’t que tot el teu lloc web sigui reconegut correctament per Google perquè els usuaris puguin trobar-lo quan realitzen les seves recerques.
2.- Cal que el robot de Google rastregi teu lloc abans que aquest pugui ser inclòs a l’índex de cerques. si acabes de crear el lloc, és possible que encara no s’hagi detectat. En aquest cas, crea un mapa del web per mòbil i envia-ho a Google per informar de l’existència d’el lloc. El sitemap per mòbil es pot enviar des de les Eines per a administradors web de Google com un mapa del normal.
3.- Alguns llocs per a mòbils rebutgen l’accés a qualsevol dispositiu que no sigui un telèfon mòbil, el que fa impossible que el robot de Google pugui accedir-hi i, per tant, fa que el teu lloc no pugui ser trobat. El rastrejador de Google per llocs mòbils és “Googlebot-Mobile”. Si vols que el teu lloc sigui rastrejat, has de permetre que tots els User-agent, inclòs “Googlebot-Mobile”, hi puguin accedir També has de tenir en compte que Google pot canviar les dades de la seva User-agent en qualsevol moment i sense previ avís, així que no et recomanem comprovar únicament si el User-agent coincideix exactament amb “Googlebot-Mobile” (l’actual User-agent ). En el seu lloc, comprova que la capçalera de l’User-agent contingui la cadena de caràcters “Googlebot-Mobile”.
4.- Comprova que cadascuna de les teves URL és visualitzable en un dispositiu mòbil. Les pàgines que el robot considera que no es poden visualitzar en un telèfon mòbil no s’inclouen en l’índex de llocs per a mòbils (encara que aquestes poden ser incloses en l’índex de llocs web convencionals). Aquesta decisió es basa en diferents factors; un d’ells és la declaració de la “DTD (definició de tipus de document)”. Comprova que la declaració de la DTD de les teves URL, adaptades per a mòbils, tingui un format adequat per a aquests, com XHTML Mobile o Compact HTML. Si el format és compatible, llavors la pàgina reuneix els requisits per ser inclosa en l’índex de recerques per a mòbils. Per a més informació, consulta les directrius per a administradors web de webs per a mòbils.
Com que aquest tema és molt important i extens, en el proper post continuarem explicant com implementar correctament les versions mòbils d’una pàgina web!