La utilització estratègica de les Stories d’Instagram és molt important, ja que permeten apropar-se molt més a l’audiència amb contingut molt més personalitzat, i amb molts més efectes, fins al punt que el seguidor pugui tenir la sensació que és a dins de la botiga o de l’empresa, i que la marca li està parlant directament i comparteix coses molt quotidianes i properes, de fet 1 de cada 5 històries tenen un missatge directe dels participants
Si hi ha algun dubte en incloure els Stories a l’estratègia de la marca, cal tenir en compte que 1/3 de les històries més visitades són d’empreses. Però això sí, caldrà explicar una història, amb imatges, textos o vídeos que continguin un missatge comú, i que tinguin un fil conductor, és completament desaconsellable posar imatges i recursos aïllats i que no tinguin un sentit o continuïtat.
Com que un 70% dels visitants activa el so de les Stories, és recomanable incorporar veu o música, i buscant ser autèntics, divertits, atractius i creatius, també és molt important oferir valor i buscar la connexió amb el públic.
En els Stories cal pensar en el format vertical i intentar omplir sempre la pantalla, per augmentar encara més la sensació de formar part de la història i buscar l’engagement amb el que s’està explicant. El format ideal per acabar és amb una crida a l’acció, dir a la gent que visiti la botiga, que compri, etc.
A diferència d’un post normal a Instagram, en els Stories no hi ha tanta limitació de quantitat, es poden fer Stories cada dia i combinant diverses fotografies o imatges, vídeos, textos, un gran ventall d’efectes, etc.
Si realment els Stories formaran part de l’estratègia de la marca a Instagram, caldrà treballar-los i calendaritzar-los per saber exactament què es posarà cada dia, i què es busca obtenir amb aquestes publicacions.