La importància de les newsletters

En algun altre post d’aquest blog ja hem parlat una miqueta de les newsletters, sobretot hem explicat el funcionament, i hem recomanat algun dels programes que trobem més interessants per gestionar-les, però en aquest ens volem centrar en la importància que tenen els butlletins informatius dins de l’estratègia de marketing.

newsletter IIEn primer lloc i sent fidels al nostre discurs qualsevol de les eines de marketing, comunicació i xarxes socials que utilitzem han de respondre a uns objectius, cal tenir clar perquè les utilitzem i què esperem aconseguir, en el cas que ens ocupa, les podem utilitzar com un:

* Butlletí informatiu per explicar als nostres clients o potencials clients tot el coneixement que tenim sobre el nostre sector, mercat i producte o servei, i per tant com a eina de fidelització i per refrescar-los la memòria i que ens vagin tenint presents.

* Per explicar quines són les últimes novetats de l’organització, també per comunicar temes d’interès o canvis, és a dir com a eina d’informació directe.

* Per captar clients a través d’informacions que puguin despertar el seu interès, com per exemple la comunicació de les ofertes o promocions que tinguem en marxa, en aquest cas estaríem intentant obtenir una reacció per part dels clients o potencials, que seria la compra, etc.

També és possible anar combinant els objectius i els continguts de les newsletter, de fet és bastant recomanable, perquè si sempre enviem ofertes als nostres usuaris es poden arribar a cansar de les nostres comunicacions, i el que sempre cal intentar és despertar l’interès dels receptors i crear una afinitat cap a la nostra marca i el nostre negoci.

I potser algú es pot preguntar perquè cal enviar newsletter si amb un correu electrònic es pot solucionar el tema i cobrir la necessitat? Doncs a part de poder assolir els objectius que hem comentar en els anteriors paràgrafs per la millor imatge que es transmetrà del negoci a través d’una newsletter, ja que en cada enviament que fem podem fer un disseny adequat al contingut, amb textos, fotos i vinculacions als llocs que ens interessi com a la web, a alguna xarxa social específica, etc.

També perquè podem crear de forma senzilla llistes d’usuaris i els podem segmentar segons els criteris que considerem més interessants, i en cada enviament podem tenir una informació molt valuosa de què ha passat, és a dir de qui ha obert el butlletí, qui ha clickat en algun dels enllaços que hi hem posat, quines han estat les seccions que han despertat més interès, a quines hores s’ha obert, a quins llocs del mon, etc.

Segurament vosaltres podeu esmentar més avantatges encara, i estarem encantats si ens les feu arribar; però per concloure aquest post recomanem amb escreix la creació i utilització d’aquesta eina tan útil i versàtil de marketing i comunicació!

I si necessiteu els nostres serveis per fer-ho, o voleu rebre la nostra newsletter periòdicament, tan sols cal que us poseu en contacte amb nosaltres:

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply