Ja us heu passat a Google Analytics 4?

Google analytics 4

Si encara no us heu passat a Google Analytics 4, és el moment de fer-ho, perquè el que hi havia fins ara, l’anomenat Universal, deixarà de funcionar a partir del juliol del 2023, per tant, ha arribat l’hora de canviar-se ja a una nova generació de propietats d’analytics (Web +App) que ara s’anomenen GA4.

Per què?

Perquè a partir d’ara Google ja no actualitzarà més les propietats tipus Universal Analytics, i només dedicarà esforços a les Google Analytics 4. Són, com ells mateixos han dit, el futur d’Analytics, i ens hi hem de familiaritzar com més aviat millor .

Com sabràs, vénen canvis importants en el món de l’analítica i l’atribució de les campanyes de màrqueting, a causa del focus en la privadesa i la guerra contra les cookies de tercers, que Google s’ha compromès a eliminar de Chrome per al 2022.

Com configurar Google Analytics 4?

Si encara no tens una propietat i la vols crear, Google ho farà directament amb GA4. Si, al contrari, tens una propietat d’Universal Analytics i vols migrar a la nova versió hauràs de seguir els passos següents:

 • Comenceu la sessió amb el vostre compte de Google Analytics
 • Aneu a Administrador i a la propietat seleccioneu «Assistent de configuració de GA4».
 • Després, feu clic al botó blau per iniciar la configuració de la propietat.

Després d’acabar la configuració ja podreu veure la vostra propietat de GA4.

L’informe de la pàgina inicial no varia gaire comparat amb la propietat d’UA. Aquest informe respondrà preguntes com:

 • D’on vénen els usuaris.
 • Quines són les campanyes amb millor comportament.
 • Quines fonts atrauen trànsit a la teva web.
 • Estadístiques que ajudaran a millorar la teva estratègia.

Principals canvis:

Amb la vostra propietat de Google Analytics 4 ja podreu començar a recollir informació.

Mesurament per esdeveniments: Un esdeveniment a GA4 és una acció o interacció que un usuari té amb el teu lloc web o aplicació i que es pot mesurar de manera independent.

A la versió UA, els esdeveniments es podien separar en accions, categories i etiquetes que omplien a través de codi. El model de dades de Google Analytics 4 és molt més flexible. Això vol dir que hi ha menys restriccions i camps/paràmetres obligatoris en comparació amb la UA.

La classificació d’esdeveniments a Google Analytics 4 és de la manera següent:

 1. Esdeveniments automàtics: Aquests s’activen quan es produeixen interaccions bàsiques a l’aplicació o al lloc web com la visita a la pàgina, la primera vegada d’ingrés al lloc, la quantitat de clics que porten a un domini extern, entre d’altres.
 2. De mesurament millorat: Si s’activa la funció de mesurament millorat, Google Analytics 4 mesurarà els esdeveniments esmentats al punt 1, juntament amb esdeveniments com la descàrrega de fitxers, la interacció de vídeos i cerques al lloc.
 3. Esdeveniments recomanats: Serveixen per mesurar funcions i comportaments addicionals i que ajuden a tenir un informe més útil. Pots mesurar esdeveniments com un inici de sessió, una compra finalitzada, quan un usuari comparteix el teu contingut, comença o finalitza un vídeo.
 4. Esdeveniments personalitzats: Aquests esdeveniments, com el seu nom ho diu, són creats pel propietari del compte per mesurar accions que els altres esdeveniments no puguin mesurar. Un exemple pot ser el mesurament d’enviament de formularis o formularis de contacte.

 

GA4 dóna molta flexibilitat en aquest aspecte. Les úniques limitacions tenen a veure amb la longitud del nom de l’esdeveniment i la quantitat d’esdeveniments únics que es poden crear (500). Això és un factor molt important a tenir en compte ja que els esdeveniments un cop creats no es poden eliminar.

Hi ha diferents maneres de veure el mesurament dels teus esdeveniments. La primera és desplegant el menú de l’esquerra, a la part de «configurar» i aquí apareix la llista d’esdeveniments com la imatge de dalt.

Per veure-ho de forma gràfica podràs anar a Informes > Interacció > Esdeveniments:

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply