Ja tens a punt la teva campanya de Nadal?

Si encara no tens a punt la teva campanya de Nadal ara és el moment de fer-ho, perquè per molts negocis és l’època de l’any en la que hi ha més activitat comercial, la temporada alta per antonomàsia, el moment en el que hi ha més oportunitats de vendre “pels descosits” i arribar a molta més gent que en altres mesos de l’any. Cal aprofitar aquesta predisposició per realitzar accions de màrqueting de Nadal que ens puguin ajudar a obtenir aquesta tan desitjada pujada en les vendes.

la majoria de campanyes nadalenques busquen promocionar els seus productes mitjançant tot tipus de sorteigs i descomptes o es fan ressò dels valors nadalencs en els seus espots com compartir, regalar, l’amistat o l’amor. Tot això amb la finalitat d’aconseguir més proximitat amb el públic i per descomptat més engagement.

Hi ha una sèrie d‘estratègies de venda que poden ajudar a aconseguir aquests objectius:

  • Descompte directe: descomptes o beneficis per comprar molt aviat o molt tard.
  • Concursos o sortejos: com per exemple publicar una foto amb un hashtags determinat, concursos de likes amb les fotografies publicades amb un hashtags, o comentar i mencionar a altres comptes d’una publicació.
  • Idees de regals: Tria entre 10 i 20 productes del teu catàleg vàlids com a possibles regals per a un perfil del target o una buyer persona determinada. Es poden anar postejant a instagram, però cal intentar no repetir la mateixa idea de regal, és interessat publicar diversos post centrats en segments del teu públic diferents.
  • Post amb previsions de vendes o amb tendències de regals: Són posts en què parlem per exemple de “Els 10 productes que més es vendran aquest Nadal“.
  • Collages visuals: Un format que té el potencial de ser compartit infinites vegades a la xarxa i també de manera privada són els collages visuals amb diversos productes relacionats amb la campanya nadalenca.
  • Tutorials: Inventa’t projectes amb temàtica nadalenca i comparteix el pas a pas a instagram amb unes fotos ben xules.
  • Prepara un calendari d’advent amb regals de diferent tipus per obrir cada dia a teu negoci i també online.
  • Una altra molt bona opció són targetes regal per facilitar la tasca de comprar als teus clients.
  • Testimonials que expliquin els beneficis del teu producte o servei.
  • Tips del teu sector.

Esperem que aquestes estratègies et siguin útils i que les provis durant aquesta campanya de Nadal per vendre més que mai!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply