Instagram Reels, creada per competir amb TikTok

Després de l’aclaparador èxit que està tenint la plataforma TikTok, Instagram i facebook no s’han volgut quedar enrere i han creat Instagram Reels, una aplicació integrada dins dels Stories, que competeix directament amb TikTok.

Per fer-ho possible, li han donat una gran visibilitat amb una secció pròpia col·locada just a la part central de les icones d’Instagram, la icona que identifica Reels és una claqueta de cine.

A més a més també s’ha afegit una nova pestanya als perfils d’Instagram per poder mostrar tots els Reels que s’hagin fet, i per interactuar-hi es pot fer “like”, es pot comentar, i es pot fer clic a l’àudio per saber quin s’ha utilitzat per fer el vídeo.

Per crear un vídeo amb el format Instagram Reels cal anar als Stories, a la part dreta de sota ja es veu la pestanya “Reels”, al fer clic es veuran a la part esquerra les següents opcions:

  • Segons: es pot escollir entre 5 i 30 segons
  • Àudio: permet buscar entre els diferents àudios de la plataforma o també gravar-ne de propis, que si són d’un perfil públic, estaran disponibles per altre usuaris.
  • Velocitat: per fer un vídeo a velocitat normal, o bé a càmera ràpida o lenta.
  • Efectes: hi ha un ventall d’efectes de molts tipus per poder aplicar a les gravacions, guardar-los, i també se’n poden explorar més si els que mostra no són els que es busquen.
  • Temporitzador: Per escollir la duració del vídeo, i configurar un temporitzador que també permet fer un conte enrere per començar a gravar.

Es pot començar a gravar utilitzant tots aquests recursos, i un cop fet es pot editar i es pot accelerar o desaccelerar, retallar, s’hi poden afegir filtres, textos, etc.

Quan el vídeo estigui acabar es pot compartir pels Stories, si hi ha llistes de “millors amics” també es pot fer per aquesta via, i es pot enviar com a missatge directe.

També és possible compartir el vídeo de Reels al feed, i si s’hi posen hashtags, cançons o efectes tindrà més possibilitats de viralització; en cas que el compte sigui privat tan sols el podran veure els seguidors/ores i no es podrà usar l’àudio original.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply